Újra kezdődtek az olimpiai sportági konzultációk a MOB-ban

Újra kezdődtek az olimpiai sportági konzultációk a MOB-ban

2013. 09. 24.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottságban már megszokottak az olimpiai sportágak konzultációi. Szeptemberben újabb "évad" kezdődött. Kedden a 30 sportág közül a sportlövészet és a golf került napirendre.

Az egyeztetések alkalmával, a 2013-as esztendő szakmai értékelése mellett a 2014-es tervek kerülnek terítékre. A gyakorlat alapján, a szövetségek a megbeszélések előtt szakmai anyagot adnak le, melyet a személyes konzultáció során, szóban egészítenek ki a sportágak vezetői - elnökei, főtitkárai, sportági vezetői, szövetségi kapitányai, utánpótlásvezetői.

A témák között a tavalyi esztendő eredményei, a jövőt érintő szakmai, sportágspecifikus elképzelések, az utánpótlás, a létesítmények helyzete, az olimpiai felkészülés és a hazai rendezésű világversenyek, valamint a 2014-es vébék, Eb-k szerepelnek.

A megbeszéléseken az EMMI Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárságának képviseletében dr. Nébald György, a Versenysport Főosztály vezetője is részt vett; a vendéglátók részéről Fábián László MOB sportigazgató, dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes és Medvegy Iván sportszakmai főmunkatárs is tárgyalóasztalhoz ült.

Kedden a sportlövők és a golfozók látogattak el a MOB székházába, majd egy hét múlva a vízilabdázók, öttusázók következnek.