Ünnepélyes keretek között adták át az Országos Sportegészségügyi Intézet felújított részlegét

Ünnepélyes keretek között adták át az Országos Sportegészségügyi Intézet felújított részlegét

2022. 10. 13.
Megosztás

Ünnepélyes keretek között adták át az Országos Sportegészségügyi Intézet 70. jubileumi évfordulója alkalmából a járóbeteg szakrendelők és válogatott kereteket ellátó részleg felújított épületrészét. A ceremónián számos sportvezető, olimpiai bajnok, olimpikon is részt vett.

A hivatalos megnyitón és sajtótájékoztatón beszédet mondott többek között dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Schmitt Pál, a MOB tiszteltebeli elnöke, valamint dr. Soós Ágnes főigazgató orvos, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Dr. Schmidt Ádám elmondta, „Megtiszteltetés, hogy ennek a különleges pillanatnak én is részese lehetek. A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága számára egyértelmű, hogy a nagyszerű magyar sportsikerek eléréséhez elengedhetetlen feltétel a megfelelő sportegészségügyi támogatás, ez ugyanis a magyar sport egyik alapköve". Az államtitkár kiemelte, a világszínvonalon versenyző sportolók világszínvonalú egészségügyi ellátást érdemelnek. „Ahhoz, hogy egy olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon a legjobbjukat tudják nyújtani a versenyzőink, a kiváló orvos szakemberek mellett egy minden igényt kielégítő, fejlett sportegészségügyi infrastruktúrára is feltétlen szükség van. Ez utóbbinak a megteremtéséhez kerültünk most egy lépéssel közelebb" – fogalmazott a magyar sport első embere.

Schmitt Pál személyes hangvételű beszédében szintén kiemelte, hogy a hetvenéves múltjával a Sportkórház ott áll a magyar sportsikerek mögött, kiemelte az orvosok, dietetikusok, ápolók és szakemberek áldásos tevékenységét, majd megköszönte mindazoknak, akik a magyar sport ügyét szolgálják.

Dr. Soós Ágnes úgy vélekedett, csoda, hogy ez a felújítás megvalósulhatott. „Ez volt az álmunk: az erős Sportkórház, a sportolókért, a sportoló nemzetért" – jelentette ki a főigazgató főorvos, majd köszönetet mondott a kormányzatnak a legmodernebb technika beszerzését lehetővé tevő támogatásért, a pályázaton elnyert egymilliárd forintért, aminek révén a sportolók munkáját, gyógyulását tudják magas szinten segíteni.

A sajtótájékoztatót követően pedig exkluzív helyszínbejárás keretében kalauzolták körbe a közönséget.

(MOB, MTI, fotó: MOB/Szalmás Péter)