Fucsovics meccslabdáról kapott ki, Arn és Babos egy ágon Eastbourneban

US Open: Csak Arn Gréta maradt versenyben

2012. 08. 29.
Megosztás

Azt tudtuk, hogy vigyázni kell a jelenleg 200-on kívül tartózkodó brit/ausztrál/magyar Kontával, arra azonban nem gondoltunk, hogy képes lesz búcsúztatni Babos Timit.

Az 59. helyen álló magyar játékos először indulhatott a főtábláról a US Openen és a mieink közül ő kapta a legjobb sorsolást, hiszen a selejtezőből érkező ellenféllel nézhetett szembe, erre azonban a brit már a meccs legelején rácáfolt, tükörsima első szettet produkált, amihez kellett persze az is, hogy Timi nagyon rossz szervagémeket produkáljon.

A 6-1-re elvesztett első szettet követően Timi a másodikban már jobban koncentrált, de nem eléggé, 5-1-re is vezetett, több szettlabdája is volt, innen azonban Konta sorozatban hat gémet nyert és megérdemelt 61 75-ös győzelmet aratott.

„Sajnos még nem vagyok kész játékos – nyilatkozta Babos Tímea a Nemzeti Sportnak.
– És itt nem a teniszre gondolok, hanem a »fejemre«. Eddig három Grand Slam-tornámon két meccset is az izgalom miatt veszítettem el. Túl nagyot akartam dobni, én szerettem volna a meglepetésember lenni, aki nyer pár meccset. Ráadásul a sorsolásom is jól alakult. A második szettben öt egyre vezettem, öt háromnál pedig rengeteg szettlabdát rontottam el. Úgy éreztem, már a kezemben van a meccs, de elizgultam. Nem tudtam megnyugodni. Annál a szituációnal persze szerencsém sem volt, legalább egyszer ronthatott volna az ellenfelem. Mindent megpróbáltam, hogy meglegyen az az egy pont, de nem sikerült, ő pedig óriási lelki pluszt kapott és megfordította a meccset. Az elmúlt hetek azt mutatják, hogy itt a helyem, jól játszom, de ez nem az én napom volt. És nem értem miért. Jól sikerült a felkészülésem, a bemelegítésem is, nem vettem félvállról a meccset. Egyszerűen annyira akarok, hogy sokszor görcsössé tesz.”

Nem sokkal később következett Arn Gréta és Szávay Ági meccse, akik közül utóbbi újra hátfájásra panaszkodott, sérülése tehát nem jött rendbe és ez meg is nehezítette a játékot számára. Gréta az első szettet 6-4-re megnyerte, majd a másodikban 3-2-re vezetett, amikor Ági jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset, így Gréta jutott a 64 közé, ahol a 14. kiemelt Kirilenkoval (12.) találkozik majd.

A szerdai programban szerepel Marosi Kati a horvát Jurakkal, akivel a Bondarenko/Pironkova kettős ellen lépnek pályára és be van tervezve egy Szávay/Czink-Hlavackova/Hradecka meccs is, de Ági egyéni meccsének fényében nem lenne nagy meglepetés ha ez elmaradna.

Párosban egyébként Babos Timi is indul, az amerikai Stephens-szel a szlovák Husarova/Rybarikova kettős ellen játszanak az első körben, valószínűleg csütörtökön.

Eredmények:
US Open 1. forduló:
Konta (brit)–Babos T. (magyar) 6:2, 7:5

(Forrás: mtsztenisz.hu)