US Open: Nadalnak megvan a 13. GS-tornagyőzelme

US Open: Nadalnak megvan a 13. GS-tornagyőzelme

2013. 09. 10.
Megosztás

Djokovics a pályafutása során ötödször, sorozatban negyedszer jutott be a US Open döntőjébe, eddig azonban „csak” a 2011-es finálé után ünnepelhetett, tavaly Andy Murray öt szettben legyőzte őt.

Az idén kemény pályán még hibátlan (27 meccs, 27 győzelem) Nadal szintén egyszer diadalmaskodott az amerikai viadalon, még 2010-ben – pont a szerb ellen –, majd 2011-ben is döntőzött – mint fentebb látható, ekkor a szerb visszavágott az egy évvel korábbi vereségéért.
A két teniszező hatodik egymás elleni Grand Slam-tornadöntőjére készült, a találkozó előtt 3–2-re a szerb vezetett ebben az összevetésben.

A hétfő estével a két fiatalember a férfitenisz leghosszabb közös történetét tudhatta magáénak, hiszen harminchetedszer találkoztak egymással, míg az eddigi rekorder, John McEnroe, Ivan Lendl páros 36-nál megállt. Eddig Nadal vezetett összesítésben 21–15-re, ráadásul utolsó hat meccsükből ötöt megnyert. Legutóbb a cincinnati ATP-torna fináléjában győzte le örök riválisát.

Az idei fináléban egy rövid hullámvölgyet leszámítva Rafael Nadal a tökéletes kemény pályás teniszt mutatta be a fináléban, ahol a zsinórban negyedszer döntőbe jutó, de még mindig csak egyszeres győztes Novak Djokovicsot legyőzve begyűjtötte 13. Grand Slam-trófeáját.

US OPEN, NEW YORK (34 300 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) 2:6, 6:3, 4:6, 1:6

(Forrás: NSO)