Úton az Olimpiai Láng Brassó felé

Úton az Olimpiai Láng Brassó felé

2013. 02. 12.
Megosztás

Az elmúlt hétvégén a román fővárosba, Bukarestbe érkezett az olimpiai láng, mely Brassóban, a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) fog lobogni február 17. és 22. között.

A láng bukaresti érkezésekor a fogadó delegációban jelen volt Octavian Morariu, a Román Olimpiai és Sport Bizottság elnöke, továbbá Nicolae Banicioiu, ifjúsági és sportminiszter, valamint George Scripcaru, Brassó polgármestere.

Az Olimpiai Láng a modernkori olimpiák szimbóluma, mely az EYOF alkalmával is fellobban.

A lángot Görögországban gyújtották meg román és görög hivatalnokok előtt az elmúlt szombaton, majd repülőgépen szállították a román fővárosba, speciális körülmények között. Az Olimpiai Láng "történetében" ez lesz az első romániai esemény.

Bukarestből váltófutással érkezik Brassóba a fáklya, a váltóban részt vesz többek közt a londoni olimpia román ezüstérmese, a brassói születésű világ- és Európa-bajnok vívó, Rares Dumitrescu, illetve edzője, Michael Covaliu is.

A láng február 17-én érkezik Brassóba, az ünnepélyes megnyitóünnepségen jelen lesz többek közt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Patrick Hickey, az európai szervezet első embere is.

(eurolympic.org, cor.ro)