0805 Parizs24 Cs G 4780

Vadnai Jonatán az éremfutamban

2024. 08. 05.
Megosztás

Tovább bonyolította az életet a vitorlázóknál a Marseille-ben uralkodó szélcsend: Érdi Mária a deréksérülése ellenére futamot nyert, a következő verseny és így a továbbjutása azonban elmaradt. Vadnai Jonatán bekerült az éremfutamba, amire elvileg kedden kerül sor.

A vitorlázó Vadnai Jonatán az éremfutamban folytathatja a párizsi olimpia ILCA 7-es hajóosztályában, a világbajnok Érdi Mária pedig a 14. helyen zárt hétfőn.

VITORLA 1
MVSZ/Cserta Gábor

A kedvezőtlen időjárás miatt a férfiak számára nem tudtak futamot rendezni, így Vadnai Jonatán a korábbi helyezése alapján, összesítésben hatodikként került az éremfutamba, amit kedden rendeznek Marseille-ben.

Az ILCA 6-ban (korábban Laser) szereplő, világ- és Európa-bajnok Érdi ugyanakkor az egyetlen hétfői futamot megnyerte, feljött a 14. helyre, de mivel újabb futamot már nem tartottak, így maradt ebben a pozícióban, és nem jutott tovább.

VITORLA 3
MVSZ/Cserta Gabor

Érdekesség, hogy a női verseny arany- és ezüstérme már az éremfutam előtt eldőlt, hiszen az éllovas holland Marit Bouwmeester több mint húsz helyezési ponttal vezet a második helyen álló, címvédő dán Anne-Marie Rindom előtt, akinek 20 helyezési pont az előnye a harmadik helyen álló norvég Line Flem Hösttel szemben, ezeket a különbségeket pedig már nem lehet ledolgozni.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.