Van, aki már elindult az Európa Játékokra

Van, aki már elindult az Európa Játékokra

2015. 04. 13.
Megosztás

Egy portugál sportrajongó elektromos kerékpárral indult el Lisszabonból Bakuba, az Európa Játékok helyszínére.

Az 53 éves Jorge Cristovao a Belém-toronytól vágott neki a 7000 km-es útnak egy kisebb ünnepséget követően, melyen részt vett több sportoló és edző, akik Portugáliát képviselik majd az EJ-n.

A kerékpáros egy portugál zászlót vett át a bakui portugál csapat vezetőjétől, José Garcíától, amit az azeri fővárosban a luzitánok zászlóvivője visz majd körbe a megnyitón.

A Portugál Olimpiai Bizottság elnöke, José Manuel Constantino leveleket is átadott Cristovaónak, amelyeket azon országok olimpiai bizottságainak címzett, melyekben a kerékpáros megfordul. Levelet kap majd a spanyol, a francia, a monacói, az olasz, a török, a grúz és az azeri olimpiai bizottság, ahogyan az Európai Olimpiai Bizottság is annak római központjában, valamint az Olimpiai Múzeum Szalonikiben.

Lisszabon új polgármestere, Fernando Medina emellett üzenetet küld bakui polgármesterének, Hadzsibala Abutaljbovnak Cristovao révén.

Simon Clegg, Baku 2015 egyik főszervezője elmondta: “Jorge útja csak még inkább ráirányítja a figyelmet az első Európai Játékokra; jól tükrözi azt a lelkesedést, amit a játékok a nemzeti olimpiai bizottságokból kivált. Nagyon várjuk majd Jorgét Bakuban, addig is jó utat kívánunk neki!”

Az első Európa Játékokat június 12. és 28. között rendezik összesen húsz sportágban, mintegy kétszáz magyar sportoló részvételével.