Várja az NHL sztárjait az olimpia

Várja az NHL sztárjait az olimpia

2013. 02. 16.
Megosztás

Legkésőbb májusig eldől, hogy az NHL sztárjai szerepelnek-e a jövő évi szocsi téli olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF), az észak-amerikai profi jégkorongliga NHL és a játékosok érdekvédelmi szervezetének (NHLPA) New York-i tanácskozásán az első nap után biztatóan nyilatkoztak a felek, de döntés még nem születetett.
Az NHL több megjelenési jogot akar (videók, fotók, internet) megszerezni a NOB-tól, illetve az IIHF-től, valamint a klubtulajdonosok szeretnék, ha az általuk busásan fizetett játékosok balesetbiztosítása rendeződne. Ráadásul az NHL most szeretné visszaállítani megtépázott hírnevét tengerentúli rajongói előtt, hiszen a 2012/13-as idény bérvita miatt nem októberben, hanem a múlt hónapban indult be.
A szocsi olimpián érdekelt válogatottak szövetségei szeretnék, ha májusig tudnák, számíthatnak-e az NHL-ben érdekelt játékosaikra, így legkésőbb addig el kell dőlnie, tart-e kéthetes szünetet a profiliga vagy sem.
Az NHL orosz sztárjai - például Alekszandr Ovecskin, Ilja Kovalcsuk vagy Pavel Dacjuk - már korábban jelezték: ők mindenképpen szeretnének hazai közönség előtt szerepelni az olimpián, és ezért mindenre hajlandóak.
A tengerentúlon játszó sztárok 1998 óta lépnek pályára a téli olimpián.

(Forrás: MTI)