Vékássy Bálint: Szeretnénk elvinni az emberekhez az olimpia eszmét

Vékássy Bálint: Szeretnénk elvinni az emberekhez az olimpia eszmét

2017. 08. 15.
Megosztás


Az elmúlt hét csütörtöktől tölti be a MOB főtitkára posztját Vékássy Bálint. Először az M1 Aktuális csatornának nyilatkozott a jelenlegi legfontosabb feladatokról, a céljairól.

A főtitkár elmondta, hogy nem egészen 6 hónap múlva Phjongcshangban rendezik a téli olimpiát. A MOB előtti legfontosabb feladat most az erre való felkészülés. A mindennapok szempontjából pedig az egymás megismerése a kollégákkal. A cél, hogy a csökkentett létszámmal működő szervezettel is minél hatékonyabbak tudjunk lenni. Ennek kialakulása őszre várható. Ezen teher közben, alatt kell, hogy kiszolgáljuk a magyar sportolókat a legjobb tudásunk szerint.

A saját küldetésének azt tekinti, hogy minél közelebb hozza az emberekhez az olimpiai eszmét. Mint mondta, volt már több olimpián, és fontosnak tartja "elvinni az emberekhez" azt az érzést, amit ott át lehet élni, részben a kommunikáció és a marketing eszközeivel, részben a magyar sportsikereken keresztül.

Arra a kérdésre, hogy olimpiapárti-e, mint Kulcsár Krisztián MOB-elnök, Vékássy Bálint úgy válaszolt: az olimpiai bizottság székházában "nem nagyon ül olyan ember, aki erre másképp válaszolna, mint az elnök".

(MOB)