Vértes Nátán "nullás géppel" vág hajat, ha nyer Lillehammerben - erre még esélye is lehet!

Vértes Nátán "nullás géppel" vág hajat, ha nyer Lillehammerben - erre még esélye is lehet!

2016. 02. 04.
Megosztás

Noha senki nem szeretne nagy terhet tenni a fiatal ifjúsági olimpikonok vállára, a jégkorongozó Vértes Nátán - ezt ő maga is vallja - esélyes lehet arra, hogy "szép" eredménnyel térjen haza Lillehammerből. Ő képviseli egyébként azt a sportágat, melyben két ezüstérmet nyertek a magyar fiatalok Innsbruckban...

Az I. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon a magyar küldöttség kiemelkedő eredményét két jégkorongozó, Gasparics Fanni és Kovács Attila érte el: az egyéni ügyességi számban mindketten ezüstérmesek lettek. A speciális jégkorongszámban - Skills Challenge - gyorsasági korcsolyázás, lövési pontosság, szlalomkorcsolyázás, lövőerő, passzolási pontosság és korongvezetés szerepelt - végül összesítés alapján rangsoroltak.

Vértes Nátán az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosa, Kiss Dávid és Faragó Gyula tanítványa. Korosztályos válogatott, többszörös magyar bajnok, ponttáblázat-nyertes. Hobbija a floorball, a longboard és a szörf.

A 2014-15-ös bajnoki győzelem után az egész csapat hidrogénszőkére festette a haját. Nátán az edzőjével fogadott, ha megnyeri az olimpiát, „nullás géppel” vágatja le a haját - vallotta be a mob.hu-nak. A kedvence az iskolában a matematika, de érdekli a sportpszichológia is. A klubjától külön edzésidőt kapott, kedvence a „pillangó” nevű gyakorlat. A lövéserősség a gyengéje, gyorsaságban, korcsolyázásban és bottechnikában ő lehet a legjobb. A gimnáziumot magántanulóként végzi. Célja, hogy előbb-utóbb NHL-játékosként debütálhasson.

"Képes vagyok arra, hogy kiadjam magamból a maximumot, és arannyal a nyakamban fogok hazajönni" - jelentette ki az alábbi videóban.

A jégkorongozásnál és az ötkarikás eseményeknél maradva, ne feledjük, olimpiai selejtezőt játszik Budapesten a felnőtt férfiválogatott február 11. és 14. között!

A II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokat február 12. és 21. között rendezik a norvégiai Lillehammerben, mely korábban már adott otthont téli olimpiának, 1994-ben.

A Magyar Csapatot 8 sportág 15 sportolója alkotja: Archam Chiara és Szőllős Barnabás alpesi sízésben, Nagy Bence síkrosszban, Veres Mirella és Herneczky Áron biatlonban, Jászapáti Petra, Liu Shaoang és Sziklási András rövidpályás gyorskorcsolyázásban, Vértes Nátán jégkorongozásban, Medgyesi Fruzsina műkorcsolyázásban, Gyallai Máté János sífutásban, Vörös Virág és Molnár Kristóf síugrásban, valamint Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin snowboardban áll rajthoz.

A Magyar Csapatról bővebben itt olvashat, a csapatkönyvet innen töltheti le.

A téli ifjúsági olimpiával kapcsolatos híreinket és az információkat ide kattintva találják.

(MOB, fotó: Jégkorongblog.hu/Soós Attila)