Vietnámi partnerével kötött megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

Vietnámi partnerével kötött megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

2013. 04. 04.
Megosztás

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, együttműködési megállapodást írt alá a Vietnámi Sporthivatal Magyarországon tartózkodó elnökével, Vuong Bich Thanggal.

Az együttműködés kitér magyar sportolók vietnámi, meleg égövi edzőtáborozására, magyar edzők vietnámi szerepvállalására; illetve vietnámi súlyemelők, tornászok és labdarúgók tatai felkészülésére, labdarúgók mérkőzéseire, és korosztályos csapataik, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián történő edzőtáboroztatására.

Szabó Bence MOB-főtitkár elmondta, fél évvel ezelőtt járt Vietnámban, akkor merült fel a két ország együttműködés lehetősége a sportban. A főtitkár hozzátette: „A szerződés egy évre szól, annak lejárta után értékelik az eltelt időszakot, a hosszabítás annak függvényében lehetséges”.

Az aláíráson Borkai Zsolt, Szabó Bence és a vietnámi delegáció mellett dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója és, mint érintett sportág képviselője, Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke is részt vett.

A MOB meghívására Magyarországon tartózkodó vietnámi delegáció a hét folyamán látogatást tett a MOB székházában, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF), a Magyar Kajak-kenu Szövetségben, a Tatai Edzőtáborban, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián valamint tárgyalt Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkárral is.

(Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság, Sajtóiroda, Fotó: Kovács Anikó)