Világjátékok 2013 – A fallabdázó Szombati Edina is indul a játékokon

Világjátékok 2013 – A fallabdázó Szombati Edina is indul a játékokon

2013. 06. 28.
Megosztás

Cél a főtáblára való feljutás.

Duisburg és Kaohsiung után Caliban is lesz magyar fallabdázó a Világjátékokon, azaz a nem olimpiai sportágak négyévente megrendezendő világversenyén.

A kolumbiai seregszemlére Szombati Edina kvalifikálta magát, aki a selejtezőben kezdi majd meg a küzdelmeket a játékokon.

„A nemzetközi szövetség döntése értelmében Magyarország egy női szabadkártyát kapott, amellyel a hatszoros magyar bajnok Szombati Edina vehet részt a Világjátékokon” – mondta Képes Gábor, a Magyar Squash (Fallabda) Szövetség főtitkára.

„A Világjátékokon 16-os lesz a főtábla, amelyre egy selejtezőn át vezet az út, így egy szerencsés sorsolás esetén Szombati Edina főtáblára juthat Caliban” – tette hozzá a sportvezető.

A Világjátékokra utazó magyar csapat jelenleg 54 sportolóból áll a következő sportágakban: aerobik, búvárúszás, erőemelés, fallabda, íjászat, maratoni kajak-kenu, ritmikus gimnasztika, siklóernyő, strandkézilabda, szumó, tájfutás, táncsport.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb világversenyét július 25 és augusztus 4 között rendezik meg Kolumbia harmadik legnagyobb városában, Caliban.

(Forrás: nem olimpiai sportágak sajtószolgálata, Fotó: rsc.hu)