Világjátékok 2013 – Macimúzeumból visznek kabalát a szumós hölgyek

Világjátékok 2013 – Macimúzeumból visznek kabalát a szumós hölgyek

2013. 07. 02.
Megosztás

A Világjátékokra készülő szumós különítményből az utóbbi időben Makai Erika és Kálló Gyöngyi is kisebb karsérüléssel bajlódott, de mostanra mindketten leküzdötték a nehézséget. Közben kiderült, hogy Erikát és Gyöngyit két világjáró maci is elkíséri Kolumbiába, a nem olimpiai sportágak világversenyére.

A két nehézsúlyú válogatott versenyzőnek a sérülések miatt nem kellett edzéseket kihagyniuk, csupán átütemeztek egyes felkészülési fázisokat. „Most már elég jól haladunk, hétközben egyénileg készülünk, minden hétvégén pedig összetartáson vagyunk. Jó csapat alakult ki, a mostani formánk alapján akár érem is lehet a kolumbiai kiruccanásból, de semmit se szeretnék elkiabálni” – bizakodott Makai Erika, aki a sportágból először szerzett kvótát a Caliban megrendezendő játékokra. Makai Erikán és Kálló Gyöngyin kívül Forgó Fruzsina (-65 kg) és Kalmár István (-115 kg) léphet küzdőtérre a július 25-én kezdődő Világjátékokon.

Extra kabalákat kapnak

A Rákóczifalván található Macimúzeum felkérésére Makai Erika és Kálló Gyöngyi egy-egy világjáró kurucmacival utazik ki Kolumbiába. 2008 januárjától a macik folyamatosan utaznak a világ számos országába. Neves zenészek, színészek, jelmeztervezők, valamint magánemberek viszik magukkal utazásaikra, hogy minél több országban megismerjék a múzeum gyűjteményét.

„A világjáró bundások már voltak Afrikában, Ausztráliában, Észak- és Dél-Amerikában, Egyiptomban, Afganisztánban, és Európa számos országában. Ezekről az utazásokról mindig készülnek fotók. Mi is tervezzük, hogy sok képet csinálunk. Kabalám úgysem volt, most kapok egy muzeális mackót. Remélem, hogy mindkettőnknek szerencsét hoz” – nyilatkozta Makai Erika.

12 sportágban lesznek magyarok Caliban

A nem olimpiai sportágak világversenyére 12 sportágban szereztek kvótát a magyarok. Július 25 és augusztus 4 között szumóban, maratoni kajak-kenuban, aerobikban, siklóernyőben, tájfutásban, fallabdában, íjászatban, strandkézilabdában, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban és búvárúszásban szurkolhatunk a magyar kiválóságoknak.

(Nem olimpiai sportágak sajtószolgálat)