Világjátékok 2013 - Magyarország éremesélyes sportágban szerzett maximális kvótaszámot

Világjátékok 2013 - Magyarország éremesélyes sportágban szerzett maximális kvótaszámot

2012. 11. 29.
Megosztás

Igazi magyar sikersportág debütál a Világjátékokon jövőre. A kolumbiai Caliban megrendezendő olimpián kívüli sportágak világversenyén a maratoni kajak-kenusok is lapátot ragadnak.

Magyarország a római világbajnokságon begyűjtötte a maximális kvótaszámot, amit egy ország megszerezhet. A nőknél és a férfiaknál a kajak egyesek mellett a párosok is kvalifikálták magukat, valamint a kenu egyesen kívül a duó is indulási jogot szerzett.

A maratoni szakágnak is Storcz Botond a szövetségi kapitánya, de általában Hüttner Csaba szokott a magyar maratoni különítménnyel utazni. Hüttner szerint a szakágnak jót tesz, hogy bemutatkozhat a nem olimpiai sportágak világversenyén. „A szeptemberi világbajnokságon Csay Renáta egyesben, majd párosban Farkasdi Ramónával győzött, a fiúknál Petrovics Máté a 4., a Noé Bálint, Noé Milán kettős pedig a 10.helyével szerzett kvótát Magyarországnak. Kenuban Nagy Péter 2. helye, és a Györe Attila, Kövér Márton páros ezüstérme ért indulási jogot. Hangsúlyozom, hogy itt még nem dőlt el az indulók listája. A válogatott névsora a válogatók során alakul ki” – mondta Hüttner.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg. Korábban az ritmikus gimnasztikázó Vass Dóra, és az erőemelő Szabó Ágnes szerzett Világjátékok indulási jogot.

Fotó: kajakkenusport.hu