Visszavonul az olimpiai 7. helyezett Miklós Edit

Visszavonul az olimpiai 7. helyezett Miklós Edit

2018. 04. 12.
Megosztás


Bejelentette visszavonulását az olimpiai 7. helyezett alpesi síző, Miklós Edit. A csütörtöki sajtóeseményen a csíkszeredai születésű magyar síző arról is beszélt, hogy szívesen vállalna szerepet a sportág honi vezetésében.

„Rengeteget segítettem abban, hogy Magyarország felkerüljön a sísport térképére. Csodálatos hét esztendő volt magyar színekben versenyezni" - fogalmazott a 30 éves sportoló. „Mindent megtettem, büszkén hagyom abba" - tette hozzá az MTK sportolója, aki elárulta, számára a szocsi játékokon elért hetedik helye a legkedvesebb emlék, de szívesen gondol a világkupafutamokon elért két harmadik helyére is.

A csíkszeredai születésű versenyző 2011-ig Románia színeiben, majd a magyar állampolgárság megszerzése után, 2011 januárjától Magyarország színeiben versenyzett.

Miklós Edit idén, január közepén egy ausztriai világkupafutamon sérült meg úgy, hogy meg kellett műteni, így nem indulhatott az alig egy hónappal később kezdődő phjongcshangi téli olimpián, pedig korábban már megszerezte az arra vonatkozó jogosultságot. Előtte egy évvel sérült meg az ausztriai Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, miután mindkét térdét meg kellett műteni.

A 2015-ös MOB Nők Sportjáért-díjazott - ebben az évben Az év sportolója-választás második helyzettje - síző legjobb eredményeként - ami egyben minden idők legjobb magyar olimpiai síeredménye - a szocsi téli olimpia alpesi számában, lesiklásban elért 7. helyezését valamint a St. Moritzi és a Lake Louise-i világkupán szerzett 3. helyét jegyzi.

(MOB, fotó: MOB/Kovács Anikó)