Szabo g

Szabó Gabriella

2023. 09. 19.
Megosztás

Három olimpiáról négy éremmel tért haza, köztük három arannyal; világ- és Európa-bajnok kajakozó. A Magyar Olimpiai Bizottság marketingmunkatársa, tagja a MOB közgyűlésének és a Magyar Olimpiai Bajnokok klubja elnökségének.

Londonból és Rióból arannyal, Pekingből ezüstéremmel érkezett. Világbajnokságokon 9 aranyat, 1-1 ezüstöt és bronzot gyűjtött, Európa-bajnokságokról 9 elsőséget, 3 második és 1 harmadik helyezést jegyez, Európa Játékokon szintén aranyérmes. Sikereit párosban és csapathajókban érte el.

Az Edutus Főiskolán marketinget és kereskedelmet tanult, a Károli Gáspár Református Egyetemen belekóstolt a jogi tanulmányokba is.

A tokiói olimpia halasztását követően vonult vissza, majd rövid ideig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség munkatársaként kezdte a „kettős karriert”, hamarosan azonban a Magyar Olimpiai Bizottságtól kapott felkérést. A MOB marketingeseként munkatársaival többek közt a szponzorokkal, stratégiai partnerekkel való kapcsolattartáson és a MOB márkája, a Team Hungary építésén is dolgozik.

Tagja a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja elnökségének is.

Zugló és Dömsöd díszpolgárát elismerték Junior Prima-díjjal, a Magyar Érdemrend lovag-, tiszti- és középkeresztjével, a magyar kajaksport örökös bajnoka. Az Exatlon Hungary harmadik évadában a bajnokok csapatát erősítette.