Soproni Egyetem

Szakmai bemutatkozás:

A Soproni Egyetem, hazánk egyik legpatinásabb egyeteme, ahol országosan egyedülálló szakokon tanulhatsz. Vannak duális képzéseink is, ahol már az első évtől kezdődően, azonnal szakmai gyakorlatot, pénzkereseti lehetőséget biztosítanak Számodra. Intézményünkben a „gyakorlati életben használható tudás” nemcsak ígéret! Négy karunk mindegyikén piacképes diplomát szerezhetsz. Az erdőmérnöki és faipari mérnöki képzéseink az országban egyedülállóak (unikálisak) ezekhez a szakmákhoz szükséges tudást kizárólag nálunk tudod megszerezni. A pedagógiai képzéseink az ország élvonalában vannak. A Közgazdaságtudományi Kar széles nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a külföldi felsőoktatási intézmények körében.
Egyetemünkön 2-4 féléven át ingyenes szakmai nyelvtanulási lehetőséget biztosítunk.
Külföldi partneregyetemeinken ösztöndíjjal tanulhatsz tanulmányi és szakmai gyakorlati programokon, a nemzetközi tapasztalatokkal diplomád a munkaerőpiacon még értékesebbé válhat.
Oktatóink irányításával már az egyetem alatt bekapcsolódhatsz a szakmai, kutatói együttműködésekbe. Az UNESCO által is jegyzett selmeci diákhagyományoknak köszönhetően hagyományőrző karainkon olyan egyedi és különleges diákélet részesévé válhatsz, amelynek szellemisége garantáltan elkísér majd nem csak a Sopronban töltött éveid alatt, de egész életed folyamán.

(Él)sportolói program:

A Soproni Egyetem sportegyesülete a SMAFC. A Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club hazánk legidősebb még ma is működő sportegyesülete, amely a selmecbányai akadémiai tornaegylet 1860-ban való megalakulásával jött létre. A Selmeci Akadémia (amely a Soproni Egyetem jogelődje) 1919 évben történt Sopronba költözésével az egyesület is ebben a városban lelt otthonra. Az egyesület jelenleg 25 szakosztállyal rendelkezik, így lehetőséget nyújt az egyetemi hallgatóknak a szabadidősport és a versenysport minden területén. 

Képzési helyek:

Az egyetem fő campusa a Lővérek lábánál helyezkedik el, itt található a botanikus kert, amely 100 éves múltra tekint vissza és körbeöleli a Soproni Egyetem épületeit. A természetes környezetben a tanulás is sokkal harmonikusabb. Az egyetem további épületekkel rendelkezik a városban, így a Benedek Elek Pedagógiai Kar, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar épületei.