20230924 117 edzok napja

A magyar edzőket ünnepelték

2023. 09. 25.
Megosztás

Díjátadó gálával ünnepelték a Magyar Edzők Napja alkalmából szeptember 24-én a hazai edzőket. Az eseményen a Magyar Olimpiai Bizottságot Schmitt Pál tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója és Fábián László főtitkár is képviselte.

Az ünnepségnek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem adott otthont, ahol átadták az edzői szakma legnagyobb elismeréseit: a mesteredzői-díjakat, az életműdíjakat, a dr. Ormai László-díjat és az év utánpótlás edzője-díjat.

20230924 040 edzok napja
MOB-Média/Szalmás Péter

A résztvevőket az olimpiai bajnok öttusázó sportvezető is köszöntötte.

20230924 100 edzok napja
MOB-Média/Szalmás Péter

A 2023 mesteredzői díjat Hüttner Csaba (kajak-kenu), Plagányi Zsolt (úszás), Szalma László (atlétika), az életműdíjat Mészáros Györgyné (ritmikus sportgimnasztika), Osztie Géza (torna), Hubik András (kajak-kenu), Kámán Ferenc (atlétika), Koós Hutás László (atlétika), Ördögh István (súlyemelés), Péczely Szabolcs (labdarúgás) és Struhács György (birkózás) kapták meg, a dr. Ormai László-díj Varga Zsolthoz (vízilabda) került, míg az év utánpótlásedzője Sótonyi László (kézilabda) lett.

20230924 006 edzok napja
MOB-Média/Szalmás Péter

Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöke, a MOB tagja a Testnevelési Egyetem Athén-termében tartott ünnepség nyitóbeszédében először az idén elhunyt dr. Ormai Lászlóra emlékezett, a MET örökös tiszteletbeli elnökére, a legkiválóbb magyar edzők egyikére, majd kiemelte, hogy edzők nélkül nem lennének sportsikereink, nélkülük ma már nem lehet komoly eredményt elérni. Ezért is fontos a méltó elismerésük, hiszen 16 ezren dolgoznak a magyar sportban. A díjátadó helyszíne pedig azért különösen fontos, mert a Testnevelési Egyetem a magyar sportsikerek bölcsője – számolt be honlapján a magyaredzo.hu.

20230924 007 edzok napja
MOB-Média/Szalmás Péter

Az eseményen részt vett többek mellett dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Schmidt Gábor helyettes államtitkár is.

A MET továbbképzései díjait Dr. Rácz Levente TE-tanszékzető, Pozsonyi Zsolt erőnléti edző, Kis Virág karate-edző kapták.

Az elismeréseket Schmidt Gábor, Molnár Zoltán, Schmitt Pál és Kemény Dénes adta át a 2023-es esztendő díjazottjainak.

A Magyar Edzők Napja hagyományosan szeptember 25-e.