A minimális győzelem is A csoportot ért

A minimális győzelem is A csoportot ért

2012. 05. 10.
Megosztás

A nyitrai, 5. női U19-es floorball világbajnokság május negyedikei mérkőzése arról döntött, melyik válogatott marad az A csoportban.

Norvégia a csehektől és a finnektől is nagyon, míg a lengyelektől éppencsak kikapott, így nagyon bíztak abban, hogy ők hagyják el győztesen a pályát. Kiss Dorina vezérletével viszont nem ez történt.

Németh Miklós, a Magyar Floorball Szakszövetség elnöke, mérkőzés utáni értékelésében kiemelte, hogy két éve gratulált a lányoknak, amikor feljutottak az A csoportba, de vannak helyzetek, amikor nehezebb valamit megőrizni, mint megszerezni és ez a nyitrai világbajnokság ennek volt ékes bizonyítéka. A norvégok elleni győzelem fantasztikus küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, a hölgyek mindent megtettek ennek érdekében.

Leitner Tamás:
"Minden jó, ha jó a vége! Nagyon felkészült fejben és lélekben mindenki erre az összecsapásra. Tudtuk hogy nincs több lehetőségünk. A vereségek ellenére nem törtünk össze és ez nagyon nagy lelkierőt jelent. Sajnos Simon Szandinak haza kellett jönnie a ballagás-érettségi miatt, ez nagy érvágás volt. Egy felszabadult, nagyon jó hangulatú bemelegítést tartottunk. Itt már lehetett látni a lányokon, hogy együtt vannak. A meccsen végig nagyon fegyelmezettek voltak, a harmadok közt is csak pozitív sugárzás jött mindenkiből. Nagyon fontos volt a vezető gól megszerzése, onnantól kezdve már volt mibe kapaszkodni. Nagyon elfáradtunk a végére, a szó szoros értelmében küzdöttünk az utolsó másodpercig. Köszönjük mindenkinek, aki drukkolt értünk, illetve segített a kijutásban, kint tartózkodásban."

Eredmény:
Magyarország : Norvégia 3:2 (0:0, 0:1, 2:2)
Gólszerzők: Kiss Dorina (2), Kovács Réka

Akik kiharcolták az A csoportban maradást:
Kapusok: Drótos Gyöngyi, Kovács Zsófia
Védők: Dudás Eszter, Bajzáth Noémi, Roa-Pölöskei Divina, Leitner Nóra, Hegyi Karolina, Hotz Evelin
Támadók: Pecsenya Liza, Vladár Veronika, Karácsony Liza, Darai Szilvia, Simon Alexandra, Szedlák Alexandra, Varga Tímea, Kiss Dorina, Krecz Vera, Adorján Kinga, Kovács Réka
A stáb tagjai: Herpai Imre edző, Apostol Ágnes masszőr, Leitner Tamás szövetségi kapitány,
A delegáció vezetője: Németh Miklós a Magyar Floorball Szakszövetség elnöke

(Forrás: Floorball szövetség)