A NOB elnöke csatlakozik a WHO kampányához

A NOB elnöke csatlakozik a WHO kampányához

2020. 05. 20.
Megosztás

Thomas Bach csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet „Walk the Talk – Health for All”, azaz „Ne csak beszéljünk róla, tegyünk is érte – egészséget mindenkinek” kihívásához.

Szobabiciklin tekerve arra kérte a NOB első embere a kormányokat, hogy a gazdasági élénkítő tervek tartalmazzák a sportot, különös tekintettel annak gazdasági és egészségügyi előnyeire.

„A sport segíthet a gazdaság fellendítésében, azonban a jövőbeni egészségügyi válságok megelőzésében is fontos szerepet játszik” – szólította meg a nemzetközi közösséget a német sportvezető, aki a többi partnerhez hasonlóan gratulált a WHO nemzetközi #SafeHands kampányához.

A WHO-kihívás számos aktív lehetőséget kínált a résztvevőknek, így jógázni, meditálni, edzeni is lehetett, sőt, a fizikai egészségtől kezdve a mentális egészségen át a táplálkozásig egészségügyi szakemberektől is lehetett tanácsot kérni.

Mondandója végén Thomas Bach mindenkit arra buzdított, maradjunk erősek, aktívak és egészségesek. Ennek megfelelően a NOB is elindította a #StayStrong kampányát, amelyben olimpikonok bátorítják az embereket, hogy otthon is mozogjanak, és amely eddig már 190 millió emberhez ért el az Olympic Channel-en és a különböző közösségimédia-felületeken.

A NOB és a WHO korábban egyetértési megállapodást írt alá, amelyben az egészséges életmód, a mozgás, a sport és az aktív pihenés iránti elkötelezettségüket hangsúlyozták.

(NOB, fotó: NOB/Greg Martin)