A Palancsa-Kiss vegyespáros curling-világbajnokként utazhatna Pjongcsangba

A Palancsa-Kiss vegyespáros curling-világbajnokként utazhatna Pjongcsangba

2015. 04. 29.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete idén júniusban, Lausanne-ban fog dönteni arról, hogy a vegyespárosok küzdelmeit felveszik-e a 2018-as téli olimpia programjába.

"Ha a szám bekerülne a pjongcsangi programba, a következő téli játékokon Palancsa Dorottyával esélyesek lehetnénk arra, hogy kvótaszerzést követően képviseljük Magyarországot" - tájékoztatta a mob.hu-t a szám napokban világbajnokságot nyert magyar versenyzője, Kiss Zsolt, aki a közmédiának nyilatkozva azt is elmondta, megvan bennük az az elszántság, küzdeni akarás és szorgalom, mely oda vezethet, hogy jó eséllyel éremért játszhassanak az olimpián.

A curling 1998 óta szerepel a téli olimpiai játékok programjában, a vegyespárosok száma azonban még nem került a palettára.

Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya 2013-ban lett először világbajnok, tavaly a 4. helyen zártak, idén ismét a dobogó legfelső fokára állhattak. A szám kétszeres világbajnok párosa a világ legjobbjai közé tartozik. Magyarország jelenleg 2. helyen áll a vegyespárosok aktuális világranglistáján.

A 2015-ös szenior és vegyespáros curling világbajnokságot az oroszországi Szocsiban rendezték április 18. és 25. között. Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt aranyérmes lett, miután a döntőben 6-5-re legyőzte a Camilla Johansson és Per Noreen alkotta svéd csapatot. A magyar duó ezzel megismételte 2013-as sikerét, akkor szintén Svédország csapata volt az ellenfél a fináléban - adta hírül a Magyar Curling Szövetség.

(MOB/VF-MCSZ, fotó: WCF/Alina Pavlyuchik)