A tollaslabdázó Sárosi Laura és 4 magyar triatlonos is indulhat az olimpián

A tollaslabdázó Sárosi Laura és 4 magyar triatlonos is indulhat az olimpián

2021. 06. 08.
Megosztás


Sárosi Laura indulhat a tokiói olimpia női egyes versenyszámában. 2-2 férfi és női triatlonistánk is kivívta az olimpiai részvétel jogát.

Tollaslabda. A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség megküldte az olimpiára kvalifikált sportolók névsorát. Az olimpiai ranglistáról 34-en indulhatnak a játékokon. Eszerint a világranglista 61. helyén álló Sárosi Laura az olimpiai ranglista 31. helyén kvalifikálta magát az olimpiára. Krausz Gergely a világranglistán a 91. helyen áll, ami az olimpiai kvótás helyeket számítva a 42. pozíció. Ezzel ő a 4. kvótára várakozó. Gergelynek meg kell várnia a legkésőbb július 5-i dátumot, addigra kell minden olimpiai bizottságnak visszaigazolnia a részvételi szándékát. Sárosi Laura a második olimpiájára készülhet. Rióban a 17. helyen végzett.

Az egyéni ranglisták: férfiak és nők


(Fotó: ITU)

Triatlon. Lezárult a triatlon kvalifikációs időszaka is. A szimulációs olimpiai ranglista alapján két férfi és női sportolónk indulhat az olimpián. A négy versenyző alkothat egy mix váltót is, így három számban indulnak sportolóink az olimpián. A triatlon kvóták a nemzetnek szólnak. Az indulási jogokat Bicsák Bence, Tóth Tamás, Bragmayer Zsanett és Kovács Zsófia szerezte meg. A hazai szövetség dönthet majd arról, hogy ki lesz az a 4 sportoló, aki indulhat majd az olimpián.

Az egyéni szimulációs ranglisták: férfiak és nők

A Magyar Olimpiai Csapat jelenleg 134 főt + és 7 tartalékot számlál.


(MOB Fotó: MOB/Szalmás Péter)