Asztalitenisz: Lovas a tizedik helyen fejezte be az olimpiai selejtezőt, nincs magyar csapat kvóta

Asztalitenisz: Lovas a tizedik helyen fejezte be az olimpiai selejtezőt, nincs magyar csapat kvóta

2012. 05. 13.
Megosztás

Lovas Petra tizedikként zárta az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyét, a dohai világselejtezőt.

A nemzetközi szövetség (ITTF) honlapja szerint a magyar játékos szombaton és vasárnap is egy-egy meccset nyert az alsó ágon, majd utolsó találkozóján 4:3-ra – a döntő szettben 16:14-re – alulmaradt az orosz Okszana Fagyejevával szemben.

Téglás Péter szövetségi kapitány számításai szerint Lovas nem szerzett kvótát a magyar női csapatnak a londoni játékokra, de amint az MTI-nek vasárnap elmondta: még a helyszínen sem tudott pontos információhoz jutni arról, hogy mely válogatottak jutottak indulási joghoz. A bonyolult kvalifikációs szabályok miatt egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a magyar együttes nem indulhat az olimpiai csapatversenyben, a hírek szerint az ITTF kedden közli hivatalosan a végeredményt a kvóták ügyében.

Az már korábban eldőlt, hogy egyesben csak a már korábban indulási joghoz jutó Póta Georgina és Tóth Krisztina, illetve Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám állhat majd asztalhoz Londonban, Jakab János és Lovas a csapat indulási jogáért küzdött a katari fővárosban. Előbbi kikapott a legjobb 32 között, majd visszalépett, mert már nem volt reális esélye a kvótaszerzésre.

Eredmények:
Férfiak:
helyosztók:
Döntő: Apolonia (portugál) - Machado (spanyol) 4:2
3. helyért: Wang Zeng (lengyel) - Didukh (ukrán) 1:4
5. helyért: Gacina (horvát) - Wang (török) 4:3
7. helyért: Bobicica (olasz) - Bentsen (dán) 2:4

Nők,
A 9–12. HELYÉRT
LOVAS–Lin (tajvani) 4:1

helyosztók:
Döntő: Ekholm (svéd) - Hadacova (cseh) 4:1
3. helyért: Dvorak (spanyol)-Ramirez (spanyol)1:4
5. helyért: Noskova (orosz) -Tyihomirova (orosz) 0:4
7. helyért: Lee Ho Ching (Hong-kongi) - Huang Mendes (portugál) 4:0
9. helyért Fadeeva (orosz) - Lovas 4:2

Az utolsó olimpiai kvótákat a férfiaknál Oleksandr DIDUKH (ukrán), WANG Zeng Yi (lengyel), Andrej GACINA (horvát), Bora VANG (török), Allan BENTSEN (dán), Mihai BOBOCICA (olasz), Yaroslav Zhmudenko (ukrán) and Matiss BURGIS (lett), a nőknél Matilda EKHOLM (svéd), Dana HADACOVA (cseh) (a képen), Sara RAMIREZ és Galia DVORAK (spanyol), Anna TIKHOMIROVA és Yana NOSKOVA (orosz), LEE Ho Ching (hong-kongi), Lei HUANG MENDES (portugál) gyűjtötte be.

Nem hivatalos számításaink szerint:

a férfiaknál:
Egyiptom (Afrika), Kína (Ázsia), Németország (Európa), Brazília (Dél-Amerika), Kanada (Észak-Amerika), Ausztrália (Óceánia), Nagy-Britannia (rendező), Japán, Korea, Ausztria, Svédország, Szingapur, Hong-Kong, Portugália, Koreai NDK, Oroszország (3-3 kvalifikált sportoló jogán)
Magyarország a rangsorban a 19. helyre rangsorolva lemaradt az olimpiáról.

a nőknél:
Egyiptom (Afrika), Kína (Ázsia), Németország (Európa), Brazília (Dél-Amerika), Egyesült Államok (Észak-Amerika), Ausztrália (Óceánia), Nagy Britannia (rendező), Szingapur, Korea, Hong-Kong, Japán, Koreai NDK, Ausztria, Spanyolország (3-3 kvalifikált sportoló jogán), illetve Hollandia, Lengyelország (a csapat vb eredménye jogán) vehet részt az olimpia csapat versenyein.
Magyarország a 17. helyen rangsorolva maradt le az olimpiáról.

(Forrás: MTI, MOB)