Az olaszok elfogadták az olimpiai törvényt

Az olaszok elfogadták az olimpiai törvényt

2020. 05. 07.
Megosztás


Az olasz parlament elfogadta az olimpiai törvényt, amely a Milánóban és Cortina d'Ampezzóban sorra kerülő 2026-os téli játékok szervezését és irányítását határozza meg.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz szakportál híre szerint a dokumentumtervezetet Giuseppe Conte miniszterelnök januárban mutatta be a miniszterek tanácsának, mely áldását adta rá. Később a képviselőház 408 igen szavazattal – két nem és két tartózkodás mellett – támogatta. Szerdán pedig a szenátuson volt a sor, melyben 225 képviselő volt a javaslat mellett, mindössze egy volt ellene és egy tartózkodott. A törvény így már csak a hivatalos kihirdetésre vár.

A törvény részeként hamarosan felállítanak majd egy olimpiai tanácsot, mely az olimpia és a paralimpia programmját tekinti át és alakítja ki. A 12 fős tanácsba többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság is delegál egy-egy tagot és függetlenül működik majd a szervező bizottságtól. Az új testület az olasz parlamentnek tesz jelentést majd.

A 2026-os téli olimpiát február 6. és 22. között, a paralimpiát pedig 2026. március 6. és 15. között rendezik meg.

(insidethegames.biz, fotó: Getty Images)