Az olimpiai bajnok vízilabdázó Pócsik Dénes 75 éves lenne

Az olimpiai bajnok vízilabdázó Pócsik Dénes 75 éves lenne

2015. 03. 10.
Megosztás

A MOB Emlék- és Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia a családtagok, a volt játékostársak, tanítványok és a vízilabdasport országos és helyi vezetőinek jelenlétében megemlékezést tartott március 9-én Pócsik Dénes vízilabdázó olimpiai bajnok születésének 75. évfordulója alkalmából Egerben, a hatvani temetőben található sírjánál.

Pócsik Dénes Kunágotán született 1940. március 9-én, Egerben hunyt el 2004. november 20-án. A későbbi edző, sportvezető játékos korában három olimpián vett részt: csapatával Tokióban arany-, Münchenben ezüst-, Mexikóvárosban pedig bronzérmet nyert.

A megemlékezésen a MOB bizottsága és a MOA nevében Győr Béla, a MOA Tanácsának tagja és a Hagyományőrző Munkacsoport vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Pócsik Anitát, a bajnok lányát; dr. Halmos R. Pétert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagját; Bárány Attilát, az Egri Vízilabda Klub vezetőjét; a volt játékostársakat és tanítványokat, többek között Halmos Zoltánt, Kelemen Attilát, Frank Oszkárt, Denk Jánost és Denk Zoltánt.

A bajnokról dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA főtitkára emlékezett meg, visszatekintését egy tokiói időutazásba szőve.

A Magyar Vízilabda Szövetség nevében Pócsik Dénessel kapcsolatos személyes, gyermekkori élményeit felidézve dr. Halmos R. Zoltán emlékezett.

A család nevében Pócsik Anita köszönte meg a méltó megemlékezést a megjelenteknek, majd - többek mellett - elhelyezte a megemlékezés virágait édesapja sírján.

A baráti beszélgetés után a kis olimpiai küldöttség fejet hajtott az ugyancsak a hatvani temetőben nyugvó dr. Székely Ferenc, az Egri Sportmúzeum volt igazgatója, a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottság volt tagjának sírjánál.

(MOB-MOA/Győr Béla; fotó: MTI, szervezők)