20210728 242 TOKYO 2020 12 ferfi judo

Az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián bekerült az EJU sportolói bizottságába

2023. 04. 17.
Megosztás

Az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián bekerült az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) sportolói bizottságába. A nemzetközi szövetségben Karakas Hédi szerepel a sportolói bizottságban, így már mindkét nemzetközi judo-szervezetben van magyar sportoló.

Amint arról a judoinfo.hu közleménye beszámolt, a szervezet végrehajtó bizottságának Dubrovnikban rendezett ülésén Tóth mellett Mezei Csabát a kata bizottság tagjának választották meg.

Dr. Tóth László, a magyar szövetség és az EJU elnöke, a MOB közgyűlésének tagja „sporttörténelmi sikernek" nevezte a kinevezéseket.

A végrehajtó bizottság több fontos döntést is hozott, létrehozta többek között az új sportolói bizottságot, amelynek négy férfi és négy nő lesz a tagja, az elnöke pedig a kétszeres olimpiai bajnok cseh Lukas Krpalek. Ennek a bizottságnak lett a tagja Tóth Krisztián.

Több érdekességről is beszámolt az európai szövetség honlapja: többek között arról, hogy a tizenhat IJF-bíró felét Európa adja a május 7-én rajtoló dohai világbajnokságon, ahol Gosztonyi Balázs személyében lesz magyar bíró is.

Több magyar sportoló is tagja nemzetközi sportszervezet sportolói bizottságának: például Gyurta Dániel a NOB-ban, Knoch Viktor a korcsolyázóknál (nemzetközi, ISU) és az Európai Olimpiai Bizottságban (EOC), Lőrincz Tamás a birkózóknál (nemzetközi, UWW), Tóth Tamás a triatlonosoknál (nemzetközi, elnök, WT), Tótka Sándor a kajak-kenusoknál (nemzetközi, ICF), Siklósi Gergely a vívóknál (nemzetközi, FIE), Hegyi Dóra a tornászoknál (nemzetközi, alelnök, FIG, aerobik), Hosnyánszky Norbert a vizes sportoknál (európai, LEN) erősíti a sportolók érdekeit, korábban többek közt Szilágyi Áron a vívóknál (FIE) tette ezt.

A MOB sportolói bizottságát dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, olimpikon atléta vezeti.

(MTI, judoinfo, MOB-Média)