MA1 4726

A judós Pupp Réka az ötödik helyen végzett

2024. 07. 28.
Megosztás

Kanyargós úton jutott el a bronzmérkőzésig az 52 kg-os hölgyeknél Pupp Réka, ahol majdnem két mérkőzésnyi ideig küzdött a házigazdák judokájával, és végül alulmaradt.

A hölgyek 52 kilogrammos súlycsoportjában a kétszeres Eb-bronzérmes, 28 éves Pupp Réka erőnyerőként kihagyhatta az első fordulót, a másodikban – másként a nyolcaddöntőben – a mongol Lkhagvasuren Sosorbaram ellen lépett tatamira, akit pedig leléptettek.

A negyeddöntőben az olimpiai ezüst- és bronzérmes olasz Odette Giuffrida következett, akit eddigi öt mérkőzésükön csak egyszer tudott legyőzni – például Tokióban is kikapott tőle. Most is nehezen alakult a rangadó, mert a rivális egy kontrával csinált egy vazarit, amivel végig is vitte a küzdelmi időt.

Így került Pupp a vigaszágra, ahol viszont ipponnal győzött az izraeli Gefen Primo ellen, kerülőúton mégiscsak eljutva a bronzmeccsig.

Pupp 3
MTI

A mérkőzés eleje máris hozott nehéz pillanatokat, mert Buchard szinte összecsomagolta a honfitársunkat – viszont pontot érő akciót nem tudott belőle kivitelezni, ez a pozitívum.

Utána valamivel kiegyenlítettebben zajlott a küzdelem, habár francia fölényben, amit a közben Pupp neve mellé kerülő intés tükrözött.

Pont azonban nem született a négyperces alap küzdelmi idő alatt, jöhetett a ráadás!

MA1 4745
MOB-Média/Molnár Ádám

Ennek az első fél perce aktívan, de ugyanolyan eredménytelenül telt el, majd egy perc előtt veszélyes akcióból fordult ki Pupp, tovább idegesítve a hazai közönséget – újabb intésért cserébe.

Elcsigázott volt persze már a két versenyző is, akik az egész napos küzdelem után a ráadásban is több mint három perce gyűrték már egymást – amikor Buchard sajnos megcsinálta a bronzérmet érő akcióját.

Nem mondom, hogy jól vagyok, mert egyáltalán nem... Úgy érzem, hogy mindent beletettem ebbe a meccsbe, de ez most nem volt elég. Úgy mentem fel a szőnyegre, és közben is azt éreztem, hogy meg tudom fogni. Egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy ez egy egyszerű mérkőzés lesz, remélem ő sem gondolta. Szerintem volt olyan meccs közben, amikor ő sem érezte biztonságban magát. Nem tudom, mit csinálhattam volna máshogy. Nyilván ki lehet elemezni a mérkőzést, mit lehetett volna máshogyan csinálni, de ezen már nem tudok változtatni - mondta könnyes szemekkel a paksi kétszeres olimpiai pontszerző.

MA1 5145
MOB-Média/Molnár Ádám

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.