008

Az olimpiai nevelési programot is tárgyalta a MOA tanácsa

2023. 09. 27.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának szeptember 26-ai ülésén a nyári budapesti, az olümpiai nemzetközi táborok és az olimpiai nevelési program is napirenden volt. Fábián László MOB-főtitkár a MOB együttműködéséről biztosította az akadémiát.

Fábián László az ülés elején köszönetét fejezte ki az olimpiai akadémia tanácsa tagjainak aktivitásáért, az olimpiai eszme terjesztése terén kifejtett több évtizedes munkáért. Köszönetet mondott továbbá az olimpiai nevelési programban való együttműködésért, különösen a tanácstag Szijj Lilla aktív közreműködéséért. Az olimpiai bajnok sportvezető a MOB további partnerségéről biztosította az akadémiát.

006
MOB-Média/Szalmás Péter

Köszöntőjében dr. Iglódi Endre MOA-elnök a nagy sikerű budapesti atlétikai világbajnokságot méltatta, egyben gratulált a szervezőknek.

Győr Béla főtitkár az előző tanácsülés óta eltelt időszak tevékenységét ismertette. Kitért a nyári, budapesti olimpiai táborra, a görögországi, Nemzetközi Olimpiai Akadémia által szervezett szemináriumokra, és a MOB-MOA közös projektjére, az olimpiai nevelési programra. Utóbbiról Szíij Lilla adott áttekintést, aki a MOB-iroda munkatársainak korábban már beszámolt a program aktualitásairól.

007
MOB-Média/Szalmás Péter

Győr Béla tájékoztatott arról is, hogy a közelmúltban a BEAC könyvtárába több olimpiai témájú kiadványt adományoztak, a jövőt illetően pedig elmondta, hogy szeptember 30-án Budapesten rendezik a 25. Nemzetközi Olimpiai és Sporttémájú Gyűjtőtalálkozót, november 21-én pedig Nyíradonyban a 78. Olimpiai Vándorgyűlést. Arról is tájékoztatott, hogy az országban negyedik óvodaként szeptemberben a gödi Ugri-Bugri is csatlakozik az olimpiai intézményekhez (4 óvoda, 27 általános iskola; összesen közel 14 ezer kisgyermek és diák).

A MOB-ot és a MOA-t a Nemzetközi Olimpiai Akadémia 63., fiatal követeknek tartott szemináriumán a hazai szervezet önkéntese, Vasvári Lili, míg a 16., nemzeti olimpiai bizottságok és akadémiák delegáltjainak szervezett találkozón Szijj Lilla MOA-tanácstag képviselte. Az ülésen mindketten beszámoltak a nemzetközi fórum tapasztalatairól; a többnapos szemináriumok középpontjában az olimpiai nevelés megvalósítása, lehetőségei álltak.

001
MOB-Média/Szalmás Péter

Az eseményen részt vett dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója is.