Benkó Barbara a tochigi partnerekkel tartott konferenciahívást

Benkó Barbara a tochigi partnerekkel tartott konferenciahívást

2020. 08. 25.
Megosztás

Benkó Barbara hegyikerékpárossal, valamint a Magyarországi Japán Nagykövetséggel is online videókonferenciát tartott a Tochigi Prefektúrában található japán partner.

Online hívást tartott a szigetországi partner Benkó Barbara olimpikon hegyikerékpárossal, valamint a Magyarországi Japán Nagykövetséggel. A tochigi partnerek elmondása alapján minden fél számára hasznos volt az esemény.

A fél órás virtuális találkozón négy gyermek vett részt, akikkel Barbi már a korábbi, tavaly októberi edzőtáborozásán is találkozott. Ezúttal arról kérdezték a kerékpárost, hogyan kezeli a pandémia övezte jelenlegi helyzetet, milyen edzési feltételekkel tud készülni, hogyan marad motivált, valamint hogyan készül az elhalasztott tokiói olimpiára.

A prefektúrával kötött egyezményről, annak részleteiről még több információ a partnerek által nemrégiben létrehozott weboldalon is elérhető.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Japán és a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint Tochigi Prefektúra képviselője 2017 októberében írt alá megállapodást, majd Kulcsár Krisztián az év novemberében, a MOB székházában fogadta Fukuda Tomikazut, a prefektúra kormányzóját, aki ezt követően a tochigi edzőtábori lehetőségekről tájékoztatta a magyar sportági szakszövetségek képviselőit a MOM Kulturális Központban tartott konzultáció keretében.

A MOB vezetése 2020 február elején járt legutóbb a szigetországban, ahol újabb megállapodást kötöttek. Ezután vált világméretűvé a COVID-19 járvány, vezették be a biztonsági előírásokat és korlátozásokat, majd jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a japán kormánnyal és a tokiói szervezőkkel közösen az olimpia halasztását. Ennek megfelelően a „Tokyo 2020" új időpontja a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra esik. Az edzőtábori lehetőségek meghosszabításáról ezt követően kaptak értesítést az érintett nemzeti olimpiai bizottságok, így a MOB is.

A Tochigi Prefektúra egy közel kétmillió lakosú, Pest megye méretű közigazgatási egység Japánban, Tokiótól mintegy 100 kilométerre, 50 percre gyorsvasúton. Japán egyik gazdaságilag igen erős régiója, amely többek közt a Canon és a Honda gyáraknak is otthont ad.

(MOB, fotó: Tochigi Prefektúra)