20230207 001 hagyomanyorzo bizottsag

Csanádi Árpád születésnapjára is készülnek a hagyományőrzők

2023. 02. 07.
Megosztás

Dr. Tahon Róbert vezetésével ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság Hagyományőrző Bizottsága, mely kiemelt témaként tárgyalta a Csanádi Árpád-emlékévet.

A MOB korábbi főtitkára, az egykori sportdiplomata dr. Csanádi Árpád idén február 23-án lenne 100 esztendős. Születésének évfordulója alkalmából emlékévet szerveznek, melynek egyik mozgatórugója a Magyar Olimpiai Bizottság, annak Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia. Az előkészületekről és a tervezett programokról Győr Béla MOA-főtitkár adott tájékoztatást.

20230207 004 hagyomanyorzo bizottsag
Szalmás Péter

Dr. Tahon Róbert a közelmúlt hagyományőrző eseményeit ismertette. Az UTE jogi igazgatója elmondta, tavaly decemberben és idén januárban legalább 13 esemény, tevékenység tartozott a bizottság érdekkörébe.

Az előttünk álló időszak feladatai közt Veres Vince a Magyar Sport Napjával, május 6-val kapcsolatban mondta el gondolatait.

Győr Béla tájékoztatást adott az olimpiai nevelés iskolai bevezetésével kapcsolatban is. Elmondta, hogy az Európai Olimpiai Akadémiák regionális egri találkozóján, március 1. és 3. között e témakör kerül majd középpontba.

20230207 003 hagyomanyorzo bizottsag
Szalmás Péter

Az ülésen részt vett a MOB alelnöke, dr. Wladár Sándor, valamint Fábián László főtitkár, dr. Bartha Csaba operatív igazgató és Vajda Krisztina, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának titkára.

A bizottság következő megbeszélésére a tervek szerint március első hetében kerül sor.

(MOB-Média)