Csernoviczki Éva sérülten hetedik

Csernoviczki Éva sérülten hetedik

2016. 08. 06.
Megosztás

A londoni olimpiai bronzérmes judós Csernoviczki Éva megismételve pekingi eredményét, a hetedik helyen zárt Rióban, a -48 kilósok küzdelmeiben.

A kétszeres Európa-bajnok tatabányai judós a negyeddöntőben a világbajnok argentin Pauleta Paretóval küzdve combsérülést szenvedett, a folytatás így bizonytalanná vált számára. A 29 esztendős sportoló a vigaszágon azonban újra tatamira lépett, ahol a kazah Otgontsetseg Galbadrakh ipponnal győzött ellene.

"Az utolsó két óra nehezen telt, vaciláltunk, hogy kiálljak-e erre a mérkőzésre vagy sem. Úgy gondoltam, megpróbálom, hiszen négy évente van olimpia. A sérült lábamra is figyelni kellett, és a fájdalom is levett a koncentrációból. A sok bemelegítőkrém és a fájdalomcsillapító próbált enyhíteni valamit. Sok technikát nem tudtam úgy indítani, ahogy kellene. Ha nem vagyok száz százalékos, csak ötven, akkor nehéz megoldani egy ilyen feladatot az olimpián. Így sikerült... Egy fél győzelem volt, hogy ki tudtam állni. Szerencsétlen volt ez a mai nap" - nyilatkozta Csernoviczki Éva könnyeivel küszködve.

Edző-édesapja, Csernoviczki Csaba úgy vélekedett, ha nincs a sérülés, lánya érmes lehetett volna.

(MOB, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)