David imre mob

Dávid Imre 80 esztendős

2024. 06. 04.
Megosztás

Június 4-én lett 80 esztendős Dávid Imre sportvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, tiszteletbeli tagja, a szervezet felügyelő bizottságának elnöke, a Magyar Evezős Szövetség tiszteletbeli elnöke.

20221126 035 MOB kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

Evezős, sportvezető, gazdasági szakember. Sportolóként többszörös magyar bajnok, az 1972-es müncheni olimpián tagja a 7. helyezett magyar nyolcasnak (Melis Zoltánnal, Pályi Andrással, Gelley Antallal, ifj. Zsitnik Bélával, Romvári Lászlóval, Kokas Péterrel, Bányai Ágostonnal és Ölschléger Róbert kormányossal). Az FTC örökös bajnoka, világbajnokságról is jegyez egy 7. helyezést.

Sport - Nyári Olimpiai Játékok - München

A Német Demokratikus Köztársaság (NDK) (j1), a szovjet (j2), az amerikai (j3), a magyar (b2, Melis Zoltán, Pályi András, Gelley Antal, Ifj. Zsitnik Béla, Romvári László, Kokas Péter, Dávid Imre, Bányai Ágoston, Ölschléger Róbert kormányos) és a csehszlovák (b1) csapat tagjai versenyeznek a férfi evezős nyolcas versenyszámban augusztus 31-én a XX. nyári olimpián. A magyar csapat a kisdöntőben az 1. helyen végzett, ezzel a 7. helyet szerezte meg Münchenben, 1972-ben.

(MTI/OL-PI)

Ma is aktív evezős, többszörös masters világbajnok. 1991 és 2010 között 13. elnökként több cikluson keresztül, közel 20 évig irányította a sportágát, ma a Magyar Evezős Szövetség tiszteletbeli elnöke. Vezetése mellett 5 világbajnoki címet és két olimpián több döntős, pontszerző helyezést hoztak a magyar evezősök.

Sport - Sidney-i olimpia - Evezés

Haller Ákos (b), Dávid Imre sportágvezető (k) és Pető Tibor (j) a sydney-i nyári olimpiai játékok férfi kétpárevezős versenyének A döntője után 2000. szeptember 23-án. A Sydney-től mintegy 50 kilométerre lévő Penrith-tavon rendezett versenyen Haller és Pető 6:27.04 perces idővel az ötödik helyen végzett.

MTI/Illyés Tibor

Évtizedek óta meghatározó résztvevője a Magyar Olimpiai Bizottság munkájának, 1991-től tagja a közgyűlésnek, rendszeres közreműködője az elnökségi üléseknek. Közgazdászként, gazdasági szakemberként immár több mint két évtizede tagja, majd vezetője a Magyar Olimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának.

MOB - Sajtótájékoztató Budapesten

Budapest, 2017. április 10. Dávid Imre, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyelő bizottságának elnöke sajtótájékoztatót tart a szervezet fővárosi székházában 2017. április 10-én. Április 24-re rendkívüli, alapszabály-módosító közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága.

MTI/Soós Lajos

Nem mellesleg jelentős cégvezetői érdemei vannak „civil” munkájaként az Agroinvest Rt. elnök-vezérigazgatójaként.

20221126 041 MOB kozgyules
MOB-Média/Szalmás Péter

2005-ben MOB Érdemérmet vehetett át. Ma is a MOB a tiszteletbeli tagja. 2019-től MOB Fair play-díjas (Trófea, a sport szolgálatában). A Széchenyi Társaság díját a Magyar Tudományos Akadémián gróf Széchenyi István születésének 232. évfordulóján rendezett ünnepségen, 2023. szeptember 21-én vehette át.

Sport - Nyári Olimpiai Játékok - München - Evezés

Budapest, 1972. augusztus 2. Dávid Imre evezős (nyolcas), a müncheni olimpiára készülő magyar válogatott keret tagja.

MTI/Kovács Gyula

Isten éltesse Dávid Imrét!