Elhunyt Horváth József olimpikon kézilabdakapus

Elhunyt Horváth József olimpikon kézilabdakapus

2022. 09. 30.
Megosztás


Madridban, szeptember 30-án elhunyt Horváth József olimpikon kézilabdakapus – tájékoztatták a család megbízásából a Magyar Olimpiai Bizottságot. Az egykori válogatott játékos, majd edző 75 éves volt.

„Horváth József 119 alkalommal védett a magyar válogatottban, a TFSE, a Rába ETO és a Vasas színeiben. Tagja volt a világbajnokságon 1970-ben nyolcadik, majd 1974-ben hetedik helyen és az 1972-es müncheni olimpián – a férfi kézilabda először szerepelt az ötkarikás játékok műsorán – szintén nyolcadik helyen zárt nemzeti csapatnak. A kézilabdás berkekben Alibi néven közismert kapus pályafutásának legszebb éveit klubszinten Győrött töltötte, a Rába ETO-val 1973-ban megnyerték az MNK-t, a bajnokságban pedig ezüstérmet szereztek. A pályafutása befejezése után itthon edzősködött a Vasasnál, Várpalotán, a Zalaegerszegi Caolánál és az ETO KC-nál, de dolgozott Ausztriában is” – emlékeztet nekrológjában a kezitortenelem.hu.

Horváth József 1947. augusztus 7-én született. Gyógyíthatatlan betegség következtében Madridban érte a halál szeptember 30-án hajnalban. Búcsúztatására november 4-én 10 órától a nemessándorházai temetőben keról sor.

A Magyar Olimpiai Bizottság együttérzését fejezi ki a családnak és a kézilabdázók közösségének.

(MOB, kezitortenelem.hu; fotó: MTI/Petrovits László, kisalfold.hu)