Szilágyi Liliána viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

Rangos elismerést kapott az egyetemi sportszövetségtől Kamuti Jenő

2018. 04. 19.
Megosztás


Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség csütörtöki közgyűlésén rangos elismerésben részesült.

Az olimpiai ezüstérmes vívó, a Nemzet Sportolója, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság első embere, „a magyar egyetemi sport nemzetközi területén való több évtizedes támogatásának elismeréseként” az orvosprofesszornak emléket állító Dr. Frenkl Róbert Díjban részesült. Az elismerést Frenkl Róbert unokája, Annamária és Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke közösen adta át.

„Nagyon meghatódtam az elismeréstől. Megtisztelő volt, hogy az egyetemi sport vezetői, professzorok, kiemelkedő munkásságú tudományos személyiségek előtt vehettem át az egykori tanáromról elnevezett díjat. Frenkl Róbert volt, aki 1956 augusztusában személyesen mondta meg nekem, hogy felvettek az orvosi egyetemre. Jól esett, hogy a MOB elnöke is külön köszöntött, valamint az a vastaps, amivel elismerték a pályafutásomat” - mondta az olimpia.hu-nak a Nemzetközi Fair Play Bizottságot 2000 óta vezető sportdiplomata. Hozzátette: úgy érzi, ez a díj a sport, a tanulás és a tudomány találkozása.

Dr. Kamuti Jenő a közgyűlésen felajánlotta a nemzetközi szervezet együttműködését a 2024-es Európai Egyetemi Játékok szervezőinek, köztük a Debreceni és a Miskolci Egyetemnek.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közgyűlésén Kulcsár Krisztián is gratulált a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megnyert pályázatához, melynek értelmében Debrecen és Miskolc közösen adhat otthont hat év múlva az európai egyetemista sportolók multisport-eseményének. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a MOB kiemelten kezeli az egyetemi sportot, ami az elmúlt évszázadban szervesen integrálódott a magyar sportéletébe.

A közgyűlés bővebb beszámolóját, valamint a díjazottak listáját a MEFS oldalán olvashatják.)

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)