Elrajtolt a 9. Bamako Rali

Elrajtolt a 9. Bamako Rali

2014. 01. 25.
Megosztás

Csaknem 350 versenyző indult Budapestről a világ egyik legnagyobb amatőr raliján, a Budapest-Bamakón. A tervek szerint tizenhat napig lesznek úton, naponta ötszáz kilométert tesznek meg, a cél pedig a több mint 8 ezer kilométerre lévő gambiai főváros, Banjul lesz.

„A légszűrőt védendő, használt harisnyát teszünk rá a darabos szennyeződések megvédése érdekében” – mondta egy Zsiguli tulajdonosa, akinek alig kellett átalakítania az autóját. Szerinte semmi gond nem lehet a géppel a kilencedik Bamako ralin. Nagyobb és erősebb járgánnyal indul a versenyen a Transylvania 4 Africa Team, ők Erdélyt képviselik a ralin. A helyiek indulás előtt többféle adománnyal pakolták fel a csapatot.

„Nagyon sok számítógépet össze tudtunk gyűjteni és rengeteg ruhát is összeszedtünk” – nyilatkozta pénteken a Híradónak Bakos Norbert, a kolozsvári csapat navigátora. Leszögezte: mindent beleadnak, de ha nem nyernek, nem fognak szomorkodni.

A világ legnagyobb amatőr raliján idén mintegy 350-en indulnak. Több mint két hétig lesznek úton Afrikában, a verseny az előző évek tapasztalatai alapján nagyon megerőltető tud lenni. A szervezők szerint azonban évről évre többen jelentkeznek a futamra.„Nagyon sokféle ember érkezik: vannak üzletemberek, egyetemisták, diákok, háziasszonyok és van egy házaspár is, akik a nászútjukon vannak a ralin”.

A nevezők várhatóan február 9-én érnek célba Gambia fővárosában, Banjulban; addig több mint nyolcezer kilométert kell megtenniük.

(Forrás. NSO)