Hegyen, völgyön és aszfalton a Zsivótzky-kör - volt, aki a Vivicittán futott

Hegyen, völgyön és aszfalton a Zsivótzky-kör - volt, aki a Vivicittán futott

2019. 04. 17.
Megosztás


Mozgalmas és változatos programot teljesítettek az elmúlt hétvégén a sikátori Zsivótzky-kör tagjai.
Volt, aki erdei túrán vett részt, volt, ki barlangászott, és volt, aki a budapesti Telekom Vivicittán futott.

Az egyesület nordic walking „szekciója" tavaszköszöntő túrára indult, amelynek két helyszíne a festői szépségű hajmáspusztai tó környéke és közelében a Bakony egyik népszerű pihenőhelye, Ördögrét volt. A kiránduló csapat útvonalából nem hiányzott a csörgedező patak (Cuha), a tágas „marasztaló" tisztás, és a sziklás „háttér" sem, az elnevezésük alapján hajdan „zsiványok", betyárok és remete lakta barlangokkal. Utóbbiak megközelítésére csak a merészebbek vállalkoztak, s voltak, akiknek jól jött ehhez az egy-két nappal korábban tartott falmászó edzés.

Az izgalmas vidék pótolta az eredetileg a bakonyaljai erdőbe tervezett hosszabb túrát, amelynek útitervét a borús idő és az eső áztatta talaj miatt kellett cserélni. (Így a „walking" fontos kellékeire, a botokra is kevésbé volt szükség.) Ennek következtében azonban jónéhány kilométer a társaság „lábában maradt".

Nem volt ez érvényes Printz Ákosra, aki ez idő alatt a budapesti Telekom Vivicitta Városvédő Futáson az egyesület színeiben – tegyük hozzá, hogy egyben a mosonmagyaróvári Strucc Futóklub tagjaként – méterre pontosan „letudta" a félmaraton távját. Ehhez másfél óránál kevesebb időre volt szüksége, ami igazán jó teljesítmények mondható. A hivatalos eredménylistán neve mellett ezúttal is feltűnt a Zsivótzky-kör, a bakonyi képekhez hasonlóan hirdetve, hogy ez a nap az egyesület tagjainak a mozgás öröméről szólt.

(MOA/PJK)