Helsinkibe látogatott a NOB elnöke

Helsinkibe látogatott a NOB elnöke

2014. 06. 13.
Megosztás

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere a finn elnök, Sauli Niinistö rezidenciáján tett látogatást csütörtökön Helsinkiben.

A sportvezető és a sportrajongó politikus a sportról, az olimpiai örökségről és a jövőbeni stratégiákról cserélt eszmét kötetlen beszélgetésen.

Sauli Niinistö hangsúlyozta, az olimpiai játékok nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a részt vevő országokban évről évre javuljanak az egészségügyi mutatók és erősödjön a szociális kohézió.

Az elnök aláhúzta, az 1952-es helsinki olimpia sokat segített abban, hogy Finnország talpra tudjon állni a II. világháborút követően, amiért a finn emberek a mai napig hálásak a NOB-nak és az olimpiai mozgalomnak.

Thomas Bach elmondta, örömmel hallja, hogy milyen társadalmi folyamatokat indított be a játékok, és hozzátette, München és Barcelona esetében is jókora fejlődést hozott magával a rendezés.

Az Olimpiai Agenda 2020 szintén napirendre került az egyeztetésen, és a vezetők véleményt formáltak arról, melyik témához hogyan kellene hozzányúlni.

Sauli Niinistö emellett hatalmas sikerként értékelte a „Mozdulj meg!” kampányt, amelynek keretében a finn sportmozgalom és kormány arra biztatta az embereket, hogy a korábbinál jóval többet sportoljanak.