Nanjingi résztvevővel rajtra készen az Eb-re

Homonnai Luca már nagyon várja Nanjingot – videóinterjú

2014. 08. 02.
Megosztás

Homonnai Luca kajakos hatalmas várakozásokkal tekint a két hét múlva kezdődő nyári ifjúsági olimpia elé.

A 15 éves versenyző elmondta, a csütörtöki fogadalomtétel alatt folyamatosan a kinti versenyre és a kinti hangulatra gondolt, és egyre jobban kezdi áthatni az olimpiai érzés.

A felkészülésről így nyilatkozott:

„Az idei évem jól sikerült. Részt vettem az Európa-bajnokságon, ahol sikerült jó helyezéseket elérnem, kétszer is negyedik lettem” – emlékeztetett rá a mob.hu-nak adott videóinterjúban.

Hozzátette, noha korábban volt néhány kisebb sérülése, a válogatóra és a felkészülésre összességében nem lehet panasza, száz százalékig kihozta belőlük a maximumot.

A magyar küldöttség, köztük az 57 sportolóval augusztus 10-én utazik ki a 16-28. között rendezendő ifi olimpiára.

Homonnai Luca rövid bemutatása:
Luca kosárlabdázó édesapja hatására kézilabdával próbálkozott, majd a labdás alapok után komoly sikerként könyvelhető el, immár kajakban, az ifi Európa-bajnoki ezüstérem. Az alföldi, szarvasi évek után átlapátolt a Kisalföldre, jelenleg a győriek csapatát erősíti. „Természetesen a céljaim között szerepel, hogy kijussak majd felnőtt olimpiára is, de tudom, hogy addig sok-sok nemzetközi versenyen kell sikerrel helyt állnom, hogy kvalifikációt szerezzek. Most Győrben tanulok, itt készülök, a feltételek adottak lehetnek a további sikerek eléréséhez.”


Kapcsolódó cikk:
Fogadalmat tettek a nanjingi ifi olimpikonjaink