SZP8297

Idei munkarendjéről is döntött a sportolói bizottság

2023. 03. 14.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportolói bizottsága számos fontos kérdésben hozott döntést, a testület többek között idei munkatervét is elfogadta a MOB székházban tartott kedd délutáni ülésén.

Az értekezlet dr. Baji Balázs elnöki összefoglalójával kezdődött, aki ismertette az elmúlt időszak történéseit. Az elnök beszámolt a MOB sportolókat érintő elnökségi döntéseiről, majd részletesen tájékoztatta a grémium tagjait több olyan versenyzői megkeresésről, amely a sportolói bizottság beavatkozását igényelte a közelmúltban. A sportvezető hangsúlyozta, kiemelten fontos az ilyen irányú tevékenységük, hiszen ilyenkor testközelből érzik az érintettek a bizottság munkáját, támogatását.

SZP8302
Peter Szalmas

Ezt követően ügyrendmódosításról döntöttek: a résztvevők egyhangúlag támogatták, hogy azok az aktív sportolók, akik valamely nemzetközi sportági szakszövetség sportolói bizottságának is tagjai, viszont nem tagjai a MOB testületének, állandó meghívottként jelen lehessenek az üléseken, amely a nemzetközi trendek megismerésében játszhat különösen fontos szerepet.

A bizottsági tagok ezután az idei munkarendet tárgyalták: az ülések mellett sportolói nap, sportolói fórum és nyílt ülés is szerepel az agendán.

SZP8331
Peter Szalmas

Később Szabó Gabriella, a MOB marketing munkatársa ismertette a MOB marketing vonatkozású aktualitásait, melyeket a bizottság tagjai véleményeztek. Szóba került a MOB küszöbön álló kereskedelmi márkaváltása, az adidas olimpiai kollekciója és a formaruha tervek is.

Ezt követően a résztvevők megvitatták a legutóbbi, a MOB sportolói bizottság által szervezett fórum legfontosabb tapasztalatait, amelyeket már figyelembe vettek az idén ősszel esedékes, soron következő fórum programtervének kialakításakor is.