Idén is Díjlovas Verseny

Idén is Díjlovas Verseny

2012. 09. 21.
Megosztás

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre 65 lóval neveztek hazai és külföldi lovasok.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával és védnökségével 2012. szeptember 21. és 23. között, immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét, valamint ezzel párhuzamosan Lovasterápiás Versenyét.

Helyszín: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központja 2151 Fót Vörösmarty tér 2.

A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői 19 versenyszámban mérik össze tudásukat.

A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate II. és Nagydíj versenyszámok kerülnek megrendezésre.

Az idei év újdonsága, hogy számos versenyszámba nevezhettek fiatal lovasok (CDIY: FEI Fiatal Lovas Csapat, FEI Fiatal Lovas Egyéni, FEI Fiatal Lovas Kűr), junior versenyzők (CDIJ: FEI Junior Csapat, FEI Junior Egyéni, FEI Junior Kűr) és pónilovasok (CDIP: FEI Póni Előkészítő, FEI Póni Csapat, FEI Póni Egyéni).

A Lovasterápiás Versenyre a szervezők mintegy 140 indulót várnak kísérőikkel együtt.

Az idei versenyen is megrendezésre kerül az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. A versenyszámmal a szervezők célja a „közös versenyzés” fontosságának hangsúlyozása.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az ingyenes rendezvényre!

(Forrás: Sportforum.hu)