Jubileumi Nagy Sportágválasztó a hétvégén, olimpikonokkal

2017. 05. 24.
Megosztás


Száznyolc sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők edzők és szakemberek irányításával pénteken és szombaton a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban.

„Nagy büszkeség a jubileumi esemény, vagyis az, hogy a kezdeményezés megélte a tizedik évet" - mondta Kis Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője az esemény, MOB-székházban tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó szerint jó ötlet volt életre hívni egy olyan rendezvényt, mely közel hozza a gyerekekhez és a családokhoz a sportot, s ahol lehetőség van sportoló példaképekkel, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzőkkel találkozni. Hozzátette, reméli, hogy az idén is elérik, sőt, túlszárnyalják az eseményenkénti több mint 20 ezres látogatói számot.

Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívót tavaly ősszel megdöbbentette a sportágválasztón tapasztalt hatalmas érdeklődés, melyhez hozzájárult a riói olimpia sikere is. A BHSE vívója, a MOB elnökségének tagja elmondta, hogy egyesülete több szakosztállyal lesz jelen a hétvégén, vele pedig pénteken találkozhatnak az érdeklődők.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, aki a kezdetektől résztvevője az eseménynek, kiemelte, hogy sportágának standja előtt mindig sokan várakoznak. „A válogatott sportolók érzik annak a felelősségét, hogy személyes jelenlétükkel sok gyereket csábíthatnak a rendszeres mozgásra" - mondta Storcz, aki az idén újraindult olimpiai ötpróba mozgalom kajak-kenu sportágfelelőseként kiemelte, hogy a Nagy Sportágválasztón olimpiai ötpróba pontokat is lehet majd gyűjteni

Rippel Ferenc elmondta, hogy ők is kezdetektől résztvevői a Nagy Sportágválasztónak, a sport és a művészet „nagyköveteinek” nevezte magukat. Óriási sikernek nevezte az évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt. „Megalakult egy kultusz, mely a jövőképet alakítja” - fogalmazott a nemzetközi hírű artista, Guinness-rekorder.

A mindkét napon 9 és 17 óra között látogatható ingyenes esemény nyitónapja a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező csoportoké, míg szombaton a családokat várják a szervezők.

A Nagy Sportágválasztó lesz a helyszíne a Mol Tehetségtámogató Program sport kategóriája idei eredményhirdetésének, a díjakat Szilágyi Áron kétszeres ötkarikás bajnok kardozó adja majd át.

A helyszínen a kilátogatók találkozhatnak az Olimpiai Ötpróba sátorral is, a MOB sportos aktivitásokkal és olimpiai kvízzel várja az esemény vendégeit.

Regisztráció és bővebb információk a sportagvalaszto.hu honlapon találhatók.

(MOB-MTI, fotó: MOB/Szalmás Péter)