Kamion Eb: mégsem lesz futam a Hungaroringen

Kamion Eb: mégsem lesz futam a Hungaroringen

2014. 04. 08.
Megosztás

Bár az előzetes versenynaptárban szerepelt, mégsem rendezik meg idén a kamion Európa-bajnokság magyarországi futamát, amelyre a Hungaroringen került volna sor. A sorozatban szereplő magyar csapat, az OXXO Energy Truck Race Team hétfőn a honlapján közölte, hogy nem lesz verseny Mogyoródon.

A pilóták és a csapatok szavazással döntöttek arról, hogy a törökországi verseny helyett inkább a szeptemberre tervezett magyarországira utaznának el, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) azonban az isztambuli futamot favorizálta. Az Eb mezőnye ezután viszont egyhangúlag úgy döntött, nem akar elutazni Törökországba, emiatt az ottani verseny szervezői azt kérték a FIA-tól, hogy törölje az eseményt a naptárból.

Az ügy egészen mostanáig húzódott, s az OXXO csapat közleménye szerint pedig már késő megszervezni a mogyoródi futamot, így erre sem kerülhet sor az idén. A magyar istálló ugyanakkor arra számít, hogy az előző évben hasonló okokból kudarcot vallott török szervezőket a továbbiakban már nem fogják komolyan venni, így jó esély van arra, hogy jövőre legyen kamion Eb-futam a Hungaroringen.

A kilenc versenyhétvégét, azaz 36 futamot magában foglaló Eb - amely a kategória legmagasabban jegyzett sorozata - így május végén, az olaszországi Misanóban rajtol. A magyar csapat MAN kamionjait Kiss Norbert és Major Benedek vezeti majd.

(Forrás: NSO)