Látogatás Olümpiába

Látogatás Olümpiába

2012. 10. 10.
Megosztás

A MOA szervezésében pénteken húsz fős csapat repül Athénbe, majd autóbusszal végigszáguld a Peloponnészosz-félszigeten egészen Olümpiáig.

A bázis a Nemzetközi Olimpiai Akadémia képzési központja, ahol most a mesterkurzus hallgatói tartózkodnak, köztük a MOA delegáltja, Stringovics Márton is, aki szervezi a Coubertin emlékhelyre tervezett ünnepségünket.

Az ókori játékok színhelye a látogatás első állomása, ahol futással tisztelgünk a stadionban, majd a múzeumokban látottakat rögzítjük.
A programban esti gyaloglás is szerepel a hegyen keresztül Myrakába.

Két napot Athénben töltünk, ahol a „Márvány stadiont”, az Akropoliszt (Dionüszosz színház, az Agora, Athéné temploma a Parthenón), az Akropolisz Múzeumot, a Parlamentet meglátogatva igazi időutazásban lesz részünk.
A Plakát sem hagyjuk ki, amely Athén óvárosi része, végül a főváros központjában található Likavitosz dombra is felmászunk.

A csoport tagjai az „Irány London 2012” szellemi olimpiai vetélkedő győztesei (Nagy Barnabás , Kis János), a zsűrikben legtöbbször közreműködő olimpiai bajnokok (Sákovicsné Dömölky Lídia, Ránkyné Németh Angéla, Gedó György), a MOA szervező csapata és az olimpiai körök képviselői. Az repülőút és a szállás szervezője a Pegazus Sport Tours.