Magyar sportdiplomáciai siker szkanderben

Magyar sportdiplomáciai siker szkanderben

2016. 10. 06.
Megosztás


Újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhetnek el a magyar szkanderesek. A Nemzetközi Szkander Szövetség szófiai kongresszusán megerősítették tisztségében Csabai Attilát. A magyar szövetség első embere továbbra is a nemzetközi szervezet alelnöke marad.

A 44 éves szakember tíz éve vezeti a honi szövetséget, 2012-ben az európai, 2015-ben pedig a világszervezet alelnökének választották. Csabai Atilla 2014-ben lett a MOB nem olimpiai tagozatának képviselőjenként a MOB tagja.

A nemzetközi szövetségnél Rausch Tamás maradt a Scoring Bizottság, dr. Bokor Tamás pedig a Dopping Bizottság tagja. Első magyarként Dóró Zsolt megkapta a legmagasabb bírói rangot, a Masters fokozatot.

A Nemzetközi Szkander Szövetség kongresszusát az idei világbajnokság előtt rendezték meg Szófiában. A vb nyitányaként a magyarok pontszerző helyeken végeztek.

A Magyar Szkander Szövetség (MSZSZ) 1990-től működik hivatalos formában, a sportszervezet tagja az európai és a világszövetségnek is. A sportágban 1978-óta tartanak világbajnokságot, 1990-től Európa-bajnokságot, melyen a MSZSZ is részt vesz rendszeresen. A sportág következő világbajnokságát Budapest rendezi meg 2017-ben.

(MOB, fotó: Duna TV)