Toth krisztian mobcast

MOBCastban az 500. nyári olimpiai érmesünk

2024. 02. 15.
Megosztás

Tóth Krisztián olimpiai bronz-, világbajnoki ezüstérmes, a párizsi olimpiára készülő judós. Az MTK sportolóját a Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 20. felvonásában Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Krisztián számos szép eredménnyel büszkélkedhet, még a KSI judokája volt, amikor a szingapúri ifjúsági olimpián bronzérmes lett, majd nyert junior világbajnokságot, U23-as Európa-bajnokságot (kétszer is), a felnőttek mezőnyében világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes; Tokióban pedig a magyar sport 500. nyári olimpiai érmét nyerve bronzéremig menetelt.

A 90 kilóban versenyző sportoló a tatamin eddig is kiválóan teljesített, most nagy erőkkel készül Párizsra – ebben a MOB Kettőskarrier-programja is segíti –, a kvalifikációs menetelésben jól áll, kijutó helyen van – reméljük marad –, a ranglistán dobogós, ami biztos pozíciót jelent az olimpia felé. Idén tölti be a harmincat és még mindig a sportág egyik prominense, aki harmadik olimpiájára készül.

A darmstadti születésű fiatalember a MOBCastban beszél családjáról, két kisgyermekéről; azt is elmondja, hogy algír származású édesapjával soha nem találkozott, csak közösségi oldalán tartja a kapcsolatot, amikor megszületett, édesanyjának már új párja volt, őt tartja (nevelő)apjának.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója – aki hétszer volt az év magyar judósa –a MOBCastban elmondja, meghatározó életében sportága kultúrája, többször járt Japánban, ami mindig nagy élményt jelentett neki.

A beszélgetés az alábbi podcastban megtekinthető.