Népszerű volt a Mini 5próba a kőbányai élményfutáson

Népszerű volt a Mini 5próba a kőbányai élményfutáson

2017. 11. 05.
Megosztás

A kőbányai Rottenbiller Parkban rendezték a BBU Halloween Run - Élményfutás 2017 elnevezésű szabadidősport-rendezvényt, melynek keretében a Magyar Olimpiai Bizottság a fiatalok körében mindíg is népszerű Mini 5próba feladataival népszerűsítette a sportolást, az olimpiai mozgalmat.

Halloween éjszakáját sokan amerikai ünnepnek tekintik, ám ennek a különleges alkalomnak a gyökerei régmúlt kelta korokra nyúlnak vissza. Elsősorban az angolszász országokban népszerű, de mára már az egész világon elterjedt – így Magyarországon is. Célunk extra élményekkel dúsítva megmutatni a futók részére egy különleges, egyedi földalatti labirintust, a kőbányai pincerendszert (vagy alagútrendszert), mely egy egykori kőbányából kialakított földalatti tároló és járatrendszer. A ma nagyrészt kihasználatlan pince valamikor a Dreher Sörgyár raktárhelysége volt - írták közöségi oldalukon a szervezők.

A november 5-ei eseményen több távon lehetett futni, túrázni. Az eseményen részt vett Storcz Botond olimpiai bajnok kajakos is.

A MOB sátrában, a Mini 5próba alkalmával evezős ergométert, kerékpáros görgőt, ugrókötelezést, szökdelést és helyből távolugrást lehetett kipróbálni. A szervezők tájékoztatása szerint a gyermekek, fiatalok körében a legnépszerűbb az evezős ergométer volt.

(MOB)