Olimpia 2020: küzdenek a németek a birkózásért

Olimpia 2020: küzdenek a németek a birkózásért

2013. 04. 26.
Megosztás

A német birkózók politikusokat és más sportágak jeles képviselőit próbálják megnyerni nemrég indított akciójukkal annak érdekében, hogy támogassák a sportág olimpiai műsoron tartását.

A német szövetség 20 ezer képeslapot küldött szét szerte az országban, s eddig több mint 90 ezer aláírást gyűjtött a sportág megmentését célzó akcióhoz.

„Ezzel akarunk nyomást gyakorolni Thomas Bachra, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnökére, a végrehajtó bizottság tagjára” – mondta Benedict Rehbein volt birkózó, az akció szellemi atyja, jelezve, hogy a honfitárs Bachtól is támogatást várnak.

A németeknek a sportág megújításával kapcsolatban is vannak elképzeléseik, szabályváltoztatási javaslatokat is készítettek.

A birkózást a NOB végrehajtó bizottsága februárban törlésre javasolta a 2020-as nyári játékok műsoráról. Ezt követően lemondott a FILA vezető testületének phuketi ülésén Raphael Martinetti elnök, helyére pedig ügyvezetőként a szerb Nenad Lalovics került. Új elnököt május 17-én választ a szövetség.

A NOB vb május végén, Szentpéterváron dönt arról, hogy a hét új csatlakozni kívánó sportág – a vusu, a sportmászás, a görkorcsolya, a fallabda, a karate, a wakeboard, valamint a baseball és a softball közösen –, illetve a birkózás közül melyik kettőt – egyes információk szerint csupán egyet – tartja műsorba vételre alkalmasnak, s ezek közül választ majd a NOB közgyűlése szeptemberben.

(Forrás: MTI)