Tokió 2020 - Lövészet

Olimpiai kvótás a sportlövő Mészáros Eszter

2024. 06. 10.
Megosztás

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) közlése szerint Mészáros Eszter a nők 10 méter légpuska versenyszámában a világranglistáról ötkarikás kvótához jutott – írta vasárnap esti közleményében a Magyar Sportlövők Szövetsége.

Mivel ebben a számban a franciák kiharcolták az olimpiai indulás jogát, így a rendezőnek szánt kvóta is visszaszállt a ranglistára, ahonnan így a két legjobb, kvótával nem rendelkező versenyző, vagyis a lengyel Aneta Stankiewicz és Szucsák Mátyás tanítványa jutott ki Párizsba. Ez névre szól, vagyis nem országkvóta.

A tokiói olimpián 7. helyezett Mészáros Eszter kvótájával együtt a magyar sportlövők összesen öt párizsi indulási jogot szereztek, hiszen korábban a puskás Pekler Zalán (az Európa Játékokon), a pisztolyos Fábián Sára Ráhel (a bakui világbajnokságon), a puskás Péni István (a győri 10 méteres kontinensviadalon), valamint a pisztolyos Major Veronika (a riói olimpiai kvalifikációs versenyen) jutott ötkarikás kvótához.

Mészáros Eszter párizsi indulása egyben azt is jelenti, hogy a 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámában is lesz magyar egység a francia fővárosban.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)