MA206078

Major Veronika bronzérmes 25 méteres sportpisztolyban!

2024. 08. 03.
Megosztás

Alapversenybeli szenzációs teljesítményét olimpiai éremre váltotta Major Veronika, aki a 3. helyen végzett fő számában, 25 méteres sportpisztolyban.

Zsúfolt és színvonalas programot teljesít Major Veronika, hiszen női légpisztolyban és sportpisztolyban is indult Párizsban. Ráadásul mindkettő alapversenyét megnyerte – ezután a feladvány szombatra az lett, hogy utóbbi döntője jobban sikerüljön, mint előbbié. Légpisztolyban ugyanis a nyolcadik helyen végzett, viszont a 25 méteres sportpisztoly a fő száma, ennek egyik legjobbja, ami világosan látszott abból is, hogy az alapversenyben 592 körrel nem csak az élen zárt, de az olimpiai csúcsot is beállította!

Innen fordultunk rá a fináléra.

MA1 2046
MOB-Média/Molnár Ádám

A tíz sorozat közül az első után Major a hatodik helyen állt, akárcsak a másodikat követően, viszont a harmadikban feljött negyediknek.

A negyedik sorozat végén kezdődtek a kiesések, ám ez a 27 éves klasszisunkat nyilván nem érintette, ő fejlebb tekintgetett, és 14 találatos részeredménnyel fel is jött a harmadik helyre…

…és haladt tovább, az ötödik körben tökéletes ötös sorozattal már a második helyre rakétázott!

MA205603
MOB-Média/Molnár Ádám

A hatodik sorozat kevésbé volt kedves, mert visszacsúszott a negyedik pozícióba, viszont a hetedikre kiesett az addig a szomszédos állásból lövő iráni, így Major békés magányban folytathatta: összpontszámát tekintve közelebb is férkőzött.

Ugyanakkor a nyolcadik körre így is, úgy is melegedett a helyzet, hiszen ebben a szakaszban dőlt el, kikből lesznek végül a dobogósok – Majornak közéjük kellett beférnie.

Itt jött az első dráma, mert az indiai Manu Bhakerrel 28-28 ponton álltak, úgyhogy jött a szétlövés a továbbjutásért, és a honfitársunk volt pontosabb, de talán főleg higgadtabb, azaz mehetett tovább, immár a biztos érem tudatában!

MA205862
MOB-Média/Molnár Ádám

Utolsó hármasnak a dél-koreai Jang Dzsin és a francia Camille Jedrzejewski maradt Major mellett – akiből a kilencedik kör végére a 31 pontjával olimpiai bronzérmes lett !

MA206129
MOB-Média/Molnár Ádám