Olimpiai Ötpróba: kerékpár Zalakaroson és Siófokon, hétvégén Olimpia Éjszakája

Olimpiai Ötpróba: kerékpár Zalakaroson és Siófokon, hétvégén Olimpia Éjszakája

2017. 06. 20.
Megosztás


Már a 24. eseménynél tart az idén áprilisban indult Olimpiai Ötpróba eseménysorozata, melyhez két nagynevű kerékpáros rendezvény is csatlakozott az elmúlt hétvégén: a MAPEI Tour de Zalakaros mellett a siófoki Tour de Pelson is gyűjthettek Ötpróba-pontokat a résztvevők.

Az Olimpiai Ötpróba idei eseménysorozata 55 rendezvényt és 5 sportágat tartalmaz: futás, kerékpár, úszás, kajak-kenu és evezés, túra. Ezekeben a mozgásformákban lehet pontokat gyűjteni, amiket garantált adidas termékekre lehet beváltani. A lényeg a sportolás, a mozgás.

A lehetőség szinte minden hétvégén adott: legközelebb június 23-án, pénteken, 21:00-kor az ingyenes Olimpia Éjszakáján, ahol a kivilágított Városligetben és a Hősök terén 15 sportágba szakképzett emberek segítségével kaphatnak betekintést a mozogni vágyók.

Az élsport kedvelőinek is kedveskednek a szervezők: az eseményen fellobban az EYOF lángja is, mellyel 21:15-től 21:45-ig fotózkodni is lehet.

Megrendezésre kerül a „Buda határán” teljesítménytúra is, ahol Ötpróba-pontokat lehet szerezni - további információk az Olimpiai Ötpróba honlapján találhatók.

A majdnem négy évtizedes múltra visszatekintő Olimpiai Ötpróba program idén áprilisban a hagyományokhoz visszanyúlva vette újra kezdetét: hazánk legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényeinek összefogásával népszerűsíti a testmozgást és az aktív életformát egészen a 2020-as tokiói olimpiai játékok kezdetéig – jelentették be a Magyar Olimpiai Bizottság székházában tartott márciusi sajtótájékoztatón.

(olimpiaiotproba.hu-MOB)